به گزارش ایرنا، کتاب شاه نعمت الله ولی و مکتب کرمان که به انضمام تصحیح انتقادی هفت رساله از شاه نعمت الله ولی مزین است در فروردین سال ۱۳۹۷ در ۷۵۰ نسخه توسط انتشارات مولا چاپ و منتشر شد.
مقدمه کتاب شاه نعمت الله ولی و مکتب کرمان را مرحوم محمد دهش پدر نویسنده این کتاب که از نویسندگان و خیرین کرمانی است نگاشته که در شمار آخرین نوشته های وی است.
این کتاب در ۲ گفتار تنظیم شده که گفتار اول به نام شاه نعمت الله ولی و مکتب کرمان و گفتار دوم تصحیح و تحشیه هفت رساله عرفانی از شاه نعمت الله ولی است.
گفتار اول کتاب شاه نعمت الله ولی و مکتب کرمان شامل ۱۰ فصل است و در گفتار دوم نیز به تصحیح هفت رساله عرفانی از شاه نعمت الله ولی که تاقبل از آن تصحیح نشده بود پرداخته شده است.
در فصل نخست این کتاب که در ۴۳۰ صفحه نگارش شده به سلسه نسب و شرح احوال شاه نعمت الله ولی و در فصل دوم به مقام شاه نعمت الله در تذکره ها مکتوب ها و آثار مدون پرداخته شده است.
فصل سوم کتاب شاه نعمت الله ولی و مکتب کرمان نیز به شریعت و طریقت این عارف بزرگ اشاره دارد و در فصل چهارم، تعلیم و تربیت در مکتب شاه نعمت الله ولی مورد بحث قرار گرفته است.
اجتهادات شاه نعمت الله ولی در عرفان نظری و عرفان عملی در فصل پنجم و فصل ششم نیز به جایگاه و نقش مکتب کرمان در تاریخ تفکر و تصوف اسلامی پرداخته شده است.
نویسنده در فصل هفتم کتاب شاه نعمت الله ولی و مکتب کرمان به تاثیر مکتب کرمان بر مکاتب فکری پس از این عارف بزرگ اشاره کرده و در فصل هشتم نقش مکتب کرمان در تحولات فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و هنری پس از دوران صفویه مورد بحث قرار گرفته است.
فصل نهم این کتاب نیز به روند تکاملی هنر معماری اسلامی در بنای تاریخی آستانه شاه نعمت الله ولی اشاره دارد و در فصل دهم مشترکات تعالیم عرفانی با آموزه های طریقتی تشریح شده است.
همچنین گفتار دوم این کتاب نیز به تصحیح انتقادی هفت رساله انتقادی از شاه نعمت الله ولی برای اولین بار پرداخته که قابل تامل است.
دوران زندگی و حیات اجتماعی شاه نعمت الله ولی در تاریخ ایران، مقارن با عصر ملوک الطوایفی پس از ایلخانان و عهد تیموریان بوده است.
این دوران یکی از پربارترین دوره های تاریخ ایران در تصرف و عرفان و حکمت و ادبیات است که از نمونه های بارز و چهره های برجسته در این حوزه ها می توان به جناب خواجه حافظ و جناب شاه نعمت الله اشاره کرده که به مناسبت در این کتاب به ذکر نام آنان پرداخته شده است که از ستاره های درخشان آسمان حکمت و از قله های رفیع سرزمین معرفت د رقرن هشتم و نهم هجری قمری هستند.
تا به امروز که بیش از شش قرن از وفات شاه نعمت الله ولی میگذرد، شرح روشنی از زندگی او به خصوص در دوران کودکی و نوجوانی و جوانی در دست نیست؛ و اقوال موجود مشحون از تناقضاتی است که محقق را در نگارش یک شرح احوال دقیق و منسجم سر در گم میکند. همچنین به طور کلی، از نقش مکتب کرمان و وجه تاریخی طریقت نعمتاللهیه و تاثیر این مکتب فکری و عملی بر مکاتب پس از خود سخن چندانی در مکتوبات محققین مطرح نیست.
از آغاز ظهور اسلام تاکنون هشت مکتب بزرگ، مستقل، مهم و تاثیرگذار در قرون مختلف شکل گرفته است.
هر کدام از آنها در بخشهایی تحت تأثیر مکاتب قبلی بوده و پس از شکلگیری بر مکاتب فکری پس از خود نیز تاثیرگذار بوده است. در این نوشتار از مکتب فکری کرمان سخن به میان آمده که احیاگر مکتب خراسان بزرگ در قرن هشتم و نهم قمری است.
کتاب شاه نعمت الله ولی و مکتب کرمان برنده دو جایزه ابن سینا و خیام است.
حق مالکیت فکری این مکتب فکری توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نام مسعود دهش نویسنده کتاب شاه نعمت الله ولی و مکتب کرمان به ثبت رسیده است.