تهران - ایرنا - «دیده‌بان حقوق بشر» از گزارش سالیانه دبیر کل سازمان ملل درباره کشتار کودکان و قرار ندادن نام عربستان در فهرست «ننگین کشتار کودکان» انتقاد کرد.

به گزارش امروز (سه شنبه) پایگاه خبری «عربی 21»، دیده‌بان حقوق بشر در بیانیه‌ای نسبت به گزارش سالیانه «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد درباره کشتار کودکان و خارج کردن نام ائتلاف متجاوز عربی به یمن از فهرست سیاه کشتار کودکان و همچنین قرار ندادن ریاض در این فهرست به عنوان سرکرده این ائتلاف، انتقاد کرد.

طبق این بیانیه، گوترش در گزارش سالیانه خود اعلام کرد که ائتلاف تحت رهبری عربستان مسئول کشتار ۲۲۲ کودک یمنی طی سال ۲۰۱۹ است، اما نام آن را از فهرست سیاه کشتار کودکان خارج کرد.

دیده‌بان حقوق بشر در این بیانیه، گوترش را به نادیده گرفتن نقض‌های صورت گرفته توسط کشورهای قدرتمند از جمله روسیه، آمریکا و رژیم صهیونیستی، متهم کرد.

این دیده‌بان بین‌المللی در ادامه این بیانیه تأکید کرد که رویکرد دبیر کل سازمان ملل در فهرست کشتار کودکان با درخواست‌های وی برای تلاش در زمینه حقوق بشر در تعارض است و شبهاتی را درباره پایبندی او به مجازات علنی ناقضان حقوق کودکان به وجود می‌آورد.

در همین حال، مدیر بخش دفاع از حقوق کودکان دیده‌بان حقوق بشر در واکنش به گزارش گوترش تأکید کرد: دبیر کل سازمان ملل با خارج کردن نام ائتلاف سعودی به‌رغم تداوم کشتار کودکان توسط این ائتلاف در یمن ، «ننگی را به فهرست ننگ» خود افزوده است.

وی افزود: گوترش با وجود ارائه شواهد توسط سازمان ملل درباره نقض حقوق کودکان توسط کشورهای قدرتمند، اما بدون هیچگونه توجیحی، نام این کشورها را از فهرست سیاه این سازمان خارج کرده است.

سازمان ملل دیروز در اقدامی سوال برانگیز، ائتلاف عربی به سرکردگی سعودی را که به دلیل کشتار کودکان یمنی به فهرست سیاه کودک‌کشی وارد شده بود، از این فهرست خارج کرد.

عربستان با همراهی امارات متحده عربی، بحرین، سودان و آمریکا در ششم فروردین سال ۱۳۹۴ با تشکیل به اصطلاح ائتلاف عربی- آمریکایی، تجاوز و کشتار کودکان و زنان یمنی را آغاز کرد، اما ظرف تقریباً شش سال گذشته به استثنای امارات و آمریکا، سایر همپیمانان سعودی از این ائتلاف خارج شدند و ابوظبی نیز هم‌اکنون از یک همپیمان قدیمی به یک رقیب رو در روی ریاض در جنوب یمن تبدیل شده است.

بر اثر تجاوز عربستان به یمن، تاکنون هزاران یمنی به شهادت رسیده‌اند و بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، قحطی در این کشور فقیر به بزرگ‌ترین فاجعه انسانی در جهان تبدیل شده‌ است.