دکتر فرزین رضاعی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ظرفیت بخش مراقبتهای ویژه در بیمارستان توحید تا قبل از شیوع کرونا ۲۵ تخت بود که در روزهای اخیر به ۴۹ تخت افزایش یافته و تا چند روز آینده هشت تخت دیگر هم به این تعداد اضافه میشود.
وی این افزایش را در بیمارستان بعثت ۱۰ تخت اعلام کرد و افزود: تا ۲ روز آینده هشت تخت دیگر به ظرفیت بخش مراقبتهای ویژه این بیمارستان افزوده خواهد شد.
رضاعی روند افزایش بستری ها در سنندج را نگران کننده دانست و اضافه کرد: در حالیکه روز یکشنبه تعداد بستریها مبتلا به کرونا در سنندج ۲۸۷ نفر بود این تعداد تا ظهر دیروز به ۳۱۵ و تا شب گذشته به ۳۳۶ نفر رسید.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: کرونا با شیب بسیار تند در سنندج در حال افزایش است و اگر مردم کمک نکنند حتی اگر همه امکانات کشور را در اختیار بگبریم باز هم نمیتوانیم با این بیماری مقابله کنیم.
وی تاکید کرد: از ۳۳۶ بیمار بستری در سنندج ۶۵ نفر تحت مراقتبهای ویژه قرار دارند که ۲۰ نفر بدحال هستند البته نباید تصور کرد که بیماری زایی این ویروس کمتر شده است.
رضاعی با بیان اینکه هم اکنون مشکلی از لحاظ تامین نیروی انسانی وجود ندارد، گفت: امکان قرارداد ۸۹ روزه با نیروهای درمانی را داریم و تعدادی نیروی تازه نفس به زودی به کمک کادر درمان استان میآیند.
وی با بیان اینکه هر تجهیزاتی که به دانشگاه علوم پزشکی کردستان اختصاص یافته بلافاصله مورد استفاده قرار گرفته است، افزود: از ابتدای شیوع کرونا تا امروز ۴۶ دستگاه کمک تنفسی توسط خیرین و وزارت بهداشت به دانشگاه علوم پزشکی استان اهدا شده که تمام این تجهیزات در حال حاضر مورد استفاده قرار دارد.
رضاعی با اشاره به سوالی که این روزها در زمینه علت کامل نکردن ظرفیت بیمارستان توحید با توجه به تعداد بستری های کرونایی مطرح می شود، اظهار داشت: بیمارستان توحید ۳۴۰ تخت دارد که بخشی از آن خیرساز و مختص انکولوژی است و بخش های سی سی یو و دیالیز هم از نظر فیزیکی قابل جابجایی نیستند و ۱۱۰ تخت به این بخش ها اختصاص دارد.
وی یادآور شد: از ۲۳۰ تخت باقی مانده، ۲۰۰ تخت برای بیماران مبتلا به کرونا قابل استفاده است چرا که با بستری بیش از این تعداد، ۲ دستگاه خیلی خوب اکسیژن سازی که در این بیمارستان وجود دارد، پاسخگوی نیاز بیماران نخواهد بود.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۱۸۹ هزار و ۸۷۶ نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شدهاند، این بیماری تاکنون جان هشت هزار و ۹۵۰ را در کشور گرفته است.
تاکنون ۱۵۰ هزار و ۵۹۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در کشور بهبود یافته و از بیمارستان ترخیص شدهاند.
طبق آمار رسمی روزانه وزارت بهداشت، موارد مرگ کرونا که در هفته های گذشته به زیر ۵۰ نفر در روز رسیده بود در چند روز گذشته دوباره سه رقمی شده است، موارد ابتلا نیز به بالای ۲۵۰۰ تا سه هزار نفر رسیده است. وزارت بهداشت متعقد است، بخشی از افزایش آمار مبتلایان به علت افزایش تست از افراد مشکوک و اطرافیان آنان است. تعداد تست کرونا در کشور اکنون به روزانه حدود ۲۵ هزار مورد در روز رسیده است.