بیش از چهار هزار و ۷۰۰ موسسه قرآنی با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان دارالقرآن الکریم در کشور به ثبت رسیده که اکثر آنها فعال بوده و در ترویج فرهنگ قرآنی؛ بهویژه آموزش روخوانی، روانخوانی، قرائت و حفظ قرآن فعالیت می کنند.
در برنامه مصباح که از دی سال گذشته در شبکه قرآن و معارف سیما آغاز شد، سرفصل جدیدی به عنوان معرفی موسسات قرآنی صورت گرفت و حسن محمدی مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور با جواد شیخ اکبری مدیر شبکه قرآن و معارف سیما برای معرفی موسسات و تشکل های قرآنی موافقت کردند.
شیخ اکبری در گفت و گو با خبرنگار معارف ایرنا در این زمینه گفت: معرفی موسسات قرآنی به برنامه مصباح واگذار شده که این برنامه از سوی گروه اطلاع رسانی شبکه قرآن و معارف سیما اجرا می شود.
با توجه به شیوع ویروس کرونا و خسارت ها به موسسات قرآنی، به صورت جدی در صدا و سیما؛ به ویژه شبکه قرآن ضمن تبلیغ این موسسات، تلاش می کنیم مشکلات آنان با دیگر نهادها را پیگیری کنیم.
دبیر شورای معارف سیما از معرفی موسسه فرهنگی قرآنی بیت الاحزان به عنوان نمونه یاد کرد و گفت: هفته قبل حجت الاسلام علیرضا شاهسونی مدیر عامل این موسسه در برنامه مصباح حضور یافت و مطالبی درباره فعالیت های موسسه بیت الاحزان مطرح کرد.
وی ادامه داد: تلاش می کنیم گزارش هایی را از موسساتی که زیر نظر سازمان دارالقرآن الکریم وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی فعالیت می کنند، پخش کنیم و یکی از سیاست های اصلی ما حمایت از موسسات قرآنی و ترویج و تبلیغ آنان است.
شیخ اکبری درباره مستندسازی از فعالیت های شاخص موسسات قرآنی گفت: هنوز بودجه ای در این اندازه نداریم که بتوانیم هر موسسه را تبلیغ کنیم ولی به موسسات قرآنی پیشنهاد داده ایم اگر مستندهایی از فعالیت های خود را ارسال کنند از شبکه قرآن پخش میکنیم.
وی با بیان این که فیلم هایی برای برنامه مصباح ارسال شده، اضافه کرد: البته مقداری از استانداردهای خود پایین آمده ایم و کار را سخت نگرفته ایم به گونه ای که حتی موسسات می توانند با موبایل از فعالیت های خود فیلم تهیه کنند تا این گزارش ها را در قالب فیلم های کوتاه پخش می کنیم.
دبیر شورای معارف سیما درباره تولید برنامه های قرآنی از سوی تمام شبکه های سیما گفت: کلید این کار را با اجرای طرح ۱۴۵۴ زده ایم و شبکه های اصلی نیز در این زمینه فعال هستند. البته به صورت جداگانه نیز فراخوانی به گروه های معارف داده ایم تا طرح های خود را ارائه دهند. اکنون در مرحله طرح قرار داریم تا در شورای معارف مطرح و تصویب شود ولی یکی از محورهای اصلی سیما برای سال ۹۹ این است که موضوع های معارفی برجسته کار شود.
شیخ اکبری درباره ساخت برنامه هایی با عنوان میراث عرش در شبکه قرآن گفت: این برنامه ها نگاه جدیدی به زندگی ائمه دارد که با جلوه های ویژه و با فناوری استودیوی مجازی همراه است و اکنون در حال تهیه چند برنامه فاخر درباره زندگی و سیره ائمه هستیم که در مرحله طرح و جمع بندی قرار دارد و در صورت نهایی شدن، جزئیات آن را اعلام می کنیم.
وی افزود: رویکرد ما در این زمینه رویکرد کار فاخر است. یعنی یا در این زمینه وارد نمی شویم یا باید در گونه های فاخر مثل مستند و نمایش باشد. البته برای برنامه های مستند برنامهریزیهایی انجام می شود که جزئیات آن در آینده اعلام خواهد شد.