تهران- ایرنا- معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت گفت: امروز توسعه صنعت سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در کشور پیامد ۵۵۰ هزار شغل مستقیم را در افق ۱۴۰۵ بدنبال دارد.

به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه ونوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو) خداداد غریب پور افزود: با راه اندازی نخستین بازارچه تخصصی سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در اصفهان و همچنین امضای تفاهم‌نامه بین ایمیدرو و استانداری خراسان رضوی به منظور ایجاد بازارچه، فصل جدید توسعه این صنعت با راهبری ایمیدرو آغاز شده است.

رییس هیات عامل ایمیدرو افزود: این سازمان ذیل اهداف توسعه‌ای در بخش معدن و صنایع معدنی، توسعه صنعت سنگ‌های قیمتی را از سال ۹۸ با راه‌اندازی کارگروه بهینه‌سازی صنعت گوهرسنگ‌ها آغاز کرده است.

به گفته وی ، ایجاد بازارچه‌های گوهرسنگ‌ها، تسهیل صادرات، ایجاد آزمایشگاه‌های استاندارد و تخصصی سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی و  فعال‌سازی معادن گوهرسنگ‌ها از مهم‌ترین موضوعاتی است که در کارگروه بهین‌سازی صنعت گوهرسنگ‌ها در حال بررسی است.

غریب پور اضافه کرد: راه اندازی ستادی متشکل از کمیته‌های راهبردی، اکتشاف، قوانین و مقررات و بازار با عضویت انجمن‌های تخصصی این حوزه، برنامه‌ها را تا رسیدن به حصول نتیجه پایش می‌کند.

وی افزود: ایمیدرو در نخستین گام، با همکاری استانداری و شهرداری اصفهان، بازارچه تخصصی سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی را در کشور راه‌اندازی کرد  و  بازارچه دیگری در این شهر حال احداث است.

رییس هیات عامل ایمیدرو یادآور شد: تفاهمنامه همکاری بین ایمیدرو و استانداری خراسان رضوی برای ایجاد بازارچه گوهرسنگ‌ها در شهر مشهد امضاء شد، قرار است طرفین با عملیاتی سازی مفاد این تفاهم‌نامه، اقدام به بهینه‌سازی و توسعه بازار گوهرسنگ‌ها مبتنی بر اصول علمی و تجاری شود.

به گزارش ایرنا، ایران با کشف 68 نوع ماده معدنی از لحاظ تنوع در بین کشورهای جهان رتبه دهم را دارد و از نظر ذخایر شناسایی در جایگاه پانزدهم دنیا قرار دارد.