حسن وحید روز سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: برای احیای مناطق بیابانی هفت هزار و ۲۵۰ هکتاز از گستره عرصه های منابع طبیعی نهال کاری و در سطح سه هزار و ۴۰۰ هکتار نیز پروژه های مدیریت روان آب اجرا شده است.
وی مجموع گستره جنگل های دست کاشت ایجاد شده در استان را سه هزار هکتار اعلام کرد و گفت: در مناطق بیابانی استان چهار هزار کانون بحرانی وجود دارد و تمرکز این اداره کل بر روی این مناطق است تا از حالت بحرانی خارج شود.
وحید از اجرای طرح ترسیب کربن در ۲۳۶ هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی در ۴۶ روستا خبر داد و اظهار داشت: اجرای طرح ترسیب کربن موجب بهره مندی ۱۷ هزار و ۵۶ نفر از افراد بومی در این طرح شد و هم چنین سه صندوق تعاونی مالی خرد با ۲ هزار ۷۷ نفر نیز تشکیل شد.
وی افزود: ۵۰ درصد اعضای این صندوق های خرد را بانوان تشکیل می دهند و میزان سرمایه پس انداز شده در این صندوق ها ۹ میلیارد ریال است.
۲۴ آتش سوزی در ۱۴ روز
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی نیز در این جلسه گفت: در ۱۴ روز گذشته ۲۴ آتش سوزی به وقوع پیوسته که فقط در دوشنبه شب پنج آتش سوزی در شهرستان های اسفراین، شیروان، مانه و سملقان و بجنورد به وقوع پیوست.
وی با بیان این که در سال پیش در خرداد ماه هیچ آتش سوزی اتفاق نیفتاده بود اظهار داشت: امسال آتش سوزی های استان از ابتدای خرداد ماه شروع شده که امیدواریم روند کاهشی داشته باشد.
وی افزود: از آن جایی که تمامی حریق های صورت گرفته عامل انسانی داشته اما عمدی نبوده است مردم باید در هنگام تفرج و ورود به جنگل ها و منابع طبیعی و هر جایی خارج از شهر مراقب باشند تا آتش سوزی اتفاق نیفتد.
یزدانی اظهار داشت: هماهنگی های لازم با دادستانی انجام شده تا با آتش افروزان برخورد قاطع و جدی انجام شود.
وی مساحت عرصه های طبیعی خسارت دیده از آتش سوزی ها را ۲۷.۱ هکتار اعلام کرد و گفت: این میزان در سال گذشته ۴۰ هکتار بود.
یزدانی گفت: ۷۰ درصد از عرصه های منابع طبیعی استان در معرض حریق، ۲۹ درصد از عرصه ها در معرض حریق شدید، ۴۰ درصد در معرض حریق متوسط و ۳۰ درصد نیز در معرض حریق کم قرار دارد.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.
جنگل های خراسان شمالی در ۲ ناحیه رویشی است که ۲۵ هزار هکتار از این میزان مربوط به جنگل های ناحیه هیرکانی در شهرستان مانه و سملقان است و مابقی مربوط به ناحیه جنگلی ایران - تورانی و در سطح استان پراکنده است.
بارش های بهاره در سال جاری موجب افزایش و تراکم پوشش گیاهی در مراتع و جنگل های خراسان شمالی شده است و این امر بروز خطر آتش سوزی را نیز دوچندان کرده است.
با گرم تر شدن هوا افزایش احتمال آتش سوزی نیز بیشتر خواهد شد و با توجه به این که عامل بیشتر آتش سوزی در این عرصه ها عامل انسانی اعلام شده است، افرادی که در جنگل ها و مراتع تردد دارند باید در افروختن آتش دقت و در خاموش کردن آن نیز دقت لازم را داشته باشند تا مبادا ناخواسته به وقوع آتش سوزی کمک کنند.