حسین امینی خواه روز سهشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: بنا بر دستور مقام معظم رهبری آزادسازی سهام عدالت اجرا شد و سهام داران عدالت روش مستقیم و غیرمستقیم را انتخاب کردند.
وی افزود: در روش مستقیم و غیرمستقیم، فرد مالکیت بر سهام دارد و تنها فرق بین روش ها در مزایای آن است، در روش مستقیم فرد باید دانش کافی داشته باشد که در غیر اینصورت دچار چالش میشود، اما در روش غیرمستقیم نیروهای تخصصی (سبدگردان ها) با سهام آنها در بورس معاملات را انجام میدهند.
نایب رییس کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت کشور بیان کرد: در روش مستقیم فرد سود سالانه خود را با ۳۶ شرکت هماهنگ میکند اما در غیرمستقیم سود به شماره شبا فرد واریز میشود.
امینی خواه با بیان اینکه از ۱۳ خردادماه امسال تاکنون ۱۵ درصد ارزش سهام افزایش یافته ادامه داد: سهامداران از فروش سهام خودداری کرده و به عنوان یک دارایی ارزشمند که در حال افزایش سودهی است آن را محسوب کنند.
وی همچنین بر افزایش آگاهی مردم در انتخاب روشهای مستقیم و غیرمستقیم تاکید کرد و گفت: با پیگیری و تقاضای مشمولان فرصت ایجاد ویرایش روش ها بزودی اعلام میشود.
نایب رییس کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت کشور افزود: معاملات وکالتی سهام عدالت در دفترخانه ها ممنوع است اما افرادی که اقدام به فروش سهام عدالت خود کردهاند متضرر شدهاند.
امینی خواه اظهار کرد: در روش غیر مستقیم شرکت های سرمایه گذاری سودی دیگری علاوه بر سهام عدالت به سهامداران تعلق میگیرد و در این روش سود سالانه به صورت یکجا از ۳۶ شرکت به فرد واریز میشود.
نایب رییس کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت کشور بیان کرد: در خصوص سهام افراد فوت شده وراث میتوانند طی مراحل قانونی اقدام کرده و شرایط انتقال را انجام دهند.
امینی خواه اضافه کرد: سهام تعدادی از سهامداران در تعاونی به ثبت رسیده و اطلاعات به دبیرخانه انتقال داده شده اما اکنون مشخصات در سازمان خصوصیسازی وجود ندارد ، و درخواست میکنیم این سازمان در این راستا اقدامات لازم را انجام دهد.
وی تصریح کرد: ۶۰ تا ۱۰۰ درصد ارزش واقعی سهام به عنوان تسهیلات در اختیار فرد سهامدار قرار میگیرد و تنها برگه سهام عدالت برای دریافت وام از بانک ها ضمانت آنها خواهد بود.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری سهام عدالت لرستان نیز گفت: یک میلیون و ۵۷۴ هزار و ۵۲۰ نفر در لرستان مشمول سهام عدالت هستند، از این تعداد یک میلیون و ۴۹۸ هزار و ۳۷۰ نفر با ارایه شماره شبا وارد سامانه شدند.
علیرضا بابازاده افزود: طبق آمار، ۹۷ درصد وارد سامانه شده و سه درصد هنوز اقدام نکرده اند و افراد جا مانده هرچه سریعتر اقدام نمایند چرا که عدم حضور آنها باعث راکد ماندن سرمایه میشود.