نادر فخری روز سه شنبه در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران شهرستان شاهرود افزود : باید برنامه ریزی و پیش بینی حوادث برای یک مدیر در اولویت کاری قرار گیرد تا از خسارت های جبران ناپذیر جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه جنگل ابر شاهرود با دارا بودن ۲ اقلیم خشک و مرطوب از جاذبه های گوناگونی از لحاظ گیاهی و گونه های جانوری برخورداراست، تصریح کرد: این جنگل جزو یکی از ۲ اثر طبیعی ثبت شده کشور است و باید از این سرمایه بزرگ برای جذب گردشگر، کسب درآمد و معرفی شهرستان شاهرود استفاده کرد.
فخری حفظ و نگهداری جنگل ابر را وظیفه همه دستگاه ها ی اجرایی و شهروندان شاهرود خواند و تصریح کرد: باید با مشورت و همفکری برنامه ریزی و تصمیماتی برای حفظ این میراث گرانبها انجام شود تا آیندگان نیز از آن بهره ببرند.
وی ادامه داد : شورا و دهیاری روستای هدف گردشگری ابر باید به کمک دستگاه های متولی، مردم روستا را آموزش دهند تا با افزایش هوشیاری برعملکرد کردشگران نظارت کامل داشته باشند تا به بهترین نحوه از این میراث جهانی حفاظت شود.
به گفته وی رصد و کنترل اولیه در پیشگیری از حوادث را باید افراد بومی منطقه انجام دهند.
فرماندار شاهرود ایجاد پایگاه آتش نشانی در روستای ابر را ضروری دانست و اظهار داشت: مقرر گردید در اولین فرصت یک ماشین آتش نشانی برای این روستا تهیه و خریداری شود.
وی از اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شاهرود خواست یک دستگاه اطفای حریق پاورجت تا پایان فصل تابستان در جنگل ابر مستقر شود.
معاون استاندار سمنان ابراز داشت: تا پایان فصل گرما ایستگاه های آتش نشانی قلعه نو و خرقان، کلاته خیج، مجن و بسطام به صورت شیفتی هر روز در محل مستقر شوند.
فخری با بیان اینکه اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شاهرود وظیفه برنامه ریزی، ساماندهی و شناسایی را دارد، افزود: در هفته آینده یک مانوراطفای حریق توسط این اداره و با حضور مجموعه های مدیریت بحران شهرستان برگزار خواهد شد.
وی از دهیار و شورای ابر خواست تا امکاناتی از جمله تانکرآب روستایی، سم پاش و تراکتورهای موجود در روستا را فهرست برداری و آماده به کار قرار دهند.
فرماندار شاهرود از اعلام آمادگی سپاه ناحیه شاهرود، نیروی انتظامی و هلال احمر در حفظ و حراست از این جنگل خبر داد و گفت: تعدادی از نیروهای انتظامی و سپاه در محل مستقر شده و گشت های دوره ای را در دستور کار خود دارند.
وی با اشاره به اینکه تعداد ۱۰ اقامتگاه بومگردی در روستای ابر فعال است، تصریح کرد: اداره میراث فرهنگی باید برای برخی از منازلی که در اختیار گردشگران قرار می گیرد با تشکیل پرونده و ارائه آموزش های لازم برای آنان مجوز صادر کرده و فهرست آنان را در اختیار نیروی انتظامی قرار دهد.
فخری از اتمام زیرسازی لایه اول جاده جنگل ابر خبر داد و افزود: قرار داد آسفالت هشت کیلومتری این جاده نیز بسته شده که در صورت تامین اعتبار تا پایان سال به اتمام خواهد رسید.
به گفته وی ساخت نمازخانه با معماری ایرانی اسلامی هم در دستور کار است.
در این نشست ارائه راهکارها به منظور پیشگیری و اطفای حریق در جنگل ها و مراتع مورد بررسی قرار گرفت.
طرح حفاظت از جنگل با دوربین مدار بسته، الزام نصب GPS بر روی ماشین های آفرود، تهیه نقشه راه های جنگل، مسدود کردن راه های فرعی، شناسایی و کنترل مسیر تورهای گردشگری از دیگر پیشنهادات این نشست بود.
جنگل ابر شاهرود که از جنگلهای دوره هیرکانی و قدمت آن به بیش از سه میلیون سال میرسد، آوازه بین المللی دارد، برای خدمات دهی بهتر و بیشتر و رفاه حال گردشگران بودجهای ملی وتوجه همگانی را میطلبد.
این جنگل به عنوان دومین اثر طبیعی کشور بتازگی در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسید که این رخداد زمینه ساز توسعه گردشگری در استان است.
این جنگلها با ۱.۹ میلیون هکتار وسعت، از آستارا در شمال استان گیلان تا گُلیداغ در شرق استان گلستان، در گسترهای به طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر و عرض ۲۰ تا ۷۰ کیلومتر پراکنش دارد.
منطقه ابر در ۴۰ کیلومتری شمال شرقی شهرستان شاهرود استان سمنان قرار دارد. این منطقه که به نام جنگلهای ابر معروف است، در ارتفاعات آن به صورت چمنزار و یا مراتع دارای درخت و در پایین دست آن به جنگل با گونههای متنوع دیده میشود.