به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس؛ دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز سه شنبه اعلام کرد که همه گزینه ها را برای اعمال فشار بر امان به منظور وادار کردن آن به تحویل زنی به نام احلام التمیمی بررسی می کند؛ فردی که به اتهام توطئه کاربرد سلاح کشتار جمعی علیه شهروندان آمریکا تحت تعقیب پلیس این کشور قرار دارد.
پیش بینی می شود که مساله تحویل این زن به ایالت متحده در ملاقات تصویری روز چهارشنبه آینده عبدالله دوم شاه اردن با اعضای چند کمیته کنگره ایالات متحده مطرح شود که برای ابراز مخالفت امان با طرح های رژیم صهیونیستی برای ضمیمه کردن بخش هایی از کرانه باختری به خاک فلسطین اشغالی برگزار می شود.
التمیمی به اتهام نقش داشتن در حمله انتحاری در شهر بیت المقدس، در فهرست خطرناک ترین افراد تحت تعقیب پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) قرار گرفته است. این زن از سال ۲۰۱۱میلادی که در جریان مبادله اسیران فلسطینی در اسرائیل با گروه حماس آزاد شد، آزادانه در اردن زندگی می کند و مقام های امان بارها درخواست های واشنگتن را برای تحویل دادن وی به رغم وجود پیمان استرداد و مبادله مجرمان میان دو کشور رد کرده اند. با توجه به زندگی شمار زیادی فلسطینی در خاک اردن، مشخص نیست که تهدید واشنگتن به قطع کمک های مالی، موجب تجدیدنظر امان در موضع خود شود.
وزارت امور خارجه آمریکا پیشاپیش برگزاری نشست تصویری عبدالله دوم با اعضای کمیته های روابط خارجی سنا و امور خارجی مجلس نمایندگان این کشور، اعلام کرده است که ممکن است از میلیاردها دلار کمک خارجی به اردن به عنوان اهرمی برای وادار کردن این کشور به تحویل دادن التمیمی استفاده کند.
این تهدید برای نخستین بار در پاسخ کتبی هنری ووستر سفیر ایالات متحده در اردن به کمیته روابط خارجی سنا در پاسخ به سناتور تد کروز مطرح شده است. وی در این پاسخ کتبی خود افزوده است: ایالات متحده دارای چندین گزینه و انواع مختلف اهرم ها برای وادار کردن امان به تحویل دادن احلام عارف احمد التمیمی است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از یک مسئول بلندپایه اردن؛ «عبدالله دوم» پادشاه این کشور در سایه تنش در روابط میان امان و تلآویو بر سر طرح الحاق کرانه باختری به سرزمین های اشغالی، حاضر به گفتوگوی تلفنی با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی نشده و زمانی را برای دیدار با «بنی گانتس» وزیر جنگ این رژیم برای رایزنی در خصوص طرح الحاق کرانه باختری و معامله قرن به رغم درخواست وی، تعیین نکرده است.
اردن همچنین به مقامات رژیم صهیونیستی اعلام کرده که تحت هیچ شرایطی الحاق یکجانبه و خودسرانه اراضی فلسطینی را نخواهد پذیرفت و چنین طرحی نقض صریح قوانین بینالملل است و با هماهنگی چند کشور عربی، طرف فلسطینی و همچنین کشورهای اروپایی تلاش میکند تا دولت آمریکا را برای منصرف کردن رژیم صهیونیستی از طرحهای توسعهطلبانه خود در سرزمین های فلسطینی تحت فشار قرار دهد.