امید جهانخواه روز سهشنبه در نشست کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خراسان رضوی با حضور معاون امور هماهنگی و توسعه منطقهای وزیر کشور افزود: از این مقدار کالا ۱۳۶ تن مربوط به مرزنشینان است.
وی ادامه داد: گمرکات در صورتی میتواند کالاها را ترخیص کند که بانک تایید نماید، کالا در مرحله تامین ارز قرار دارد و در واقع بانک باید اجازه ترخیص این کالاها را از گمرک بدهد.
ناظر گمرک خراسان رضوی گفت: علاوه بر ضرورت تامین ارز کالاهای ضروری که در گروه اول قرار گرفته و ماشین آلات بخش تولید که در گروه دوم برای تامین ارز قرار میگیرند، بانک مرکزی پروسه طولانی برای گروه سوم کالایی (واردات در قبال صادرات) تعریف کرده که بسیار زمان بر و دردسر ساز است.
۳۷ هزار میلیارد ریال مطالبات معوق بانکهای خراسان رضوی
دبیر شورای هماهنگی بانکهای خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: پارسال هدفگذاری منابع بانکی استان ۱۵ هزار میلیارد تومان بود که در پایان سال ۱۴ هزار میلیارد تومان آن معادل ۹۷ درصد محقق شد.
حسن مونسان افزود: سرجمع تسهیلات بانکی پرداخت شده شبکه بانکی خراسان رضوی به چهار بخش گردشگری، کشاورزی، صنعت و معدن، اجتماعی در سال گذشته حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان بود که بخشهای صنعت و معدن و کشاورزی ۸۰ درصد از این تسهیلات سهم داشتند.
وی ادامه داد: در مجموع ۳۸ هزار و ۹۱۷ واحد اقتصادی شبکه بانکی خراسان رضوی در سال گذشته از سوی بانکها تزریق مالی شدند.
دبیر شورای هماهنگی بانکهای خراسان رضوی گفت: پارسال ۵۰ واحد تملیکی در خراسان رضوی به ارزش ۳۵۰ میلیارد ریال واگذار شد که با واگذاری آنها برای ۳۰۰ نفر اشتغالزایی صورت گرفت، هم اینک بانکهای استان قادر به واگذاری ۸۰ واحد تملیکی به دلیل ماده ۳۷ قانون تامین اجتماعی نیستند.
وی افزود: نسبت مصارف به منابع بانکی در این استان طی سال گذشته ۷۳.۸ درصد بود و مطالبات معوق بانکی استان در پایان سال گذشته به ۳۷ هزار میلیارد ریال رسید که بیشتر مطالبات از بخش صنعت است.
مونسان با اشاره به تشکیل ۲۵۰ پرونده در کمیته مالی خراسان رضوی ادامه داد: در این راستا ۱۴ طرح بزرگ به ارزش ۱۷ هزار میلیارد ریال برای تامین مالی مورد پذیرش بانکهای استان قرار گرفت.
وی با اشاره به وجود ۳۸ بانک و موسسه مالی اعتباری در خراسان رضوی گفت: از این تعداد ۱۴ بانک و موسسه مالی اعتباری که چهار مورد عضو شورای هماهنگی بانکهای استان نیستند، اطلاعات و آمار پرداختی خود را در اختیار این شورا قرار نمیدهند.
احیای ۱۱۰ واحد صنعتی راکد
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: مسوولیت کلینیک صنعت استان از اردیبهشت ماه پارسال با دستور استاندار به این شرکت واگذار شد تا عارضه یابی و رفع مشکلات واحدهای تولیدی را در دستور کار قرار دهد.
مسعود مهدی زاده مقدم افزود: از ابتدای خرداد ماه تا پایان سال گذشته وضعیت ۴۴۳ واحد تولیدی دارای مشکل در استان مورد بررسی قرار گرفت که از این تعداد ۱۱۰ واحد با اشتغال یکهزار و ۶۷ نفر احیا شد و به چرخه تولید بازگشت.
وی ادامه داد: از کل ۱۱۰ واحد یاد شده ۷۵ واحد از ظرفیتهای کلنیک صنعت برای راهاندازی مجدد بهره گرفتند، همچنین در قالب کلنیک صنعت ۹۰ پروژه بهبود و عارضهیابی واحدهای تولیدی اجرا شد و ۶ میلیارد ریال از اعتبارات شرکت شهرکهای صنعتی در این خصوص مورد استفاده قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی گفت: هم اکنون ۴۲۰ طرح نیمه تمام صنعتی با بیش از ۶۰ درصد پیشرفت اجرایی در این استان وجود دارد که از این تعداد ۱۹ طرح در شهرکها و نواحی صنعتی استان اجرا شده است.
وی با اشاره به استقرار ۲ هزار و ۷۰۰ واحد صنعتی در شهرکها و نواحی صنعتی استان افزود: ۱۲.۵ درصد از کل واحدهای صنعتی استان راکد است.
مهدی زاده مقدم ادامه داد: بیشتر واحدهای صنعتی خراسان رضوی نیازمند بازسازی خط تولید بویژه به روزرسانی ماشین آلات هستند.