علی شهسواری شامگاه سه شنبه در کارگروه شهرداران منطقه ۷(شرق استان کرمان) افزود:: شهرداری ها در راس هرم هیات نظارتی قرار گرفته اند که باید چابک سازی و توانمندسازی را در دستور کار خود قرار دهند.
وی اضافه کرد: کشور به طور جدی قصد دارد وابستگی خود را به نفت کاهش دهد و در شهرداری ها هم باید این نکته دیده شود و اینکه صرفا نگاهمان به منابع دولتی باشد ما را با مشکل مواجه میکند.
شهسواری تصریح کرد: برخی شهرداری ها فقط با ایجاد چند برنامه کوچک مانند جذب سرمایه گذار ، اجرای ممیزی و کمیسیون های ۱۰۰ و ۷۷ توانسته اند واستگی مالی به منابع دولتی نداشته باشند
وی توضیح داد:درآمد شهرداری های در بحث ارزش افزوده کاهش پیدا کرده و امسال ارزش افزوده شهرستان های شرقی ۲ میلیارد و ۸۰۰میلیون تومان بوده است که کاهش بسیار چشمگیری داشته است.
شهسواری اظهارداشت: برنامه ریزی امورات شهری حتما در دستور کار قرار بگیرد و اجرای بودجه و برنامه هایی که در شورا تصویب شده برای شهرداران حکم قانون را دارد همچنین ایجاد منابع درآمدی جدید در بحث ممیزی ،کمیسیون ماده ۱۰۰ و۷۷ ،ساماندهی املاک که توسط سودجویان تصاحب شده می تواند موثر باشد .
مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری کرمان افزود: از انتقادهایی که در سازمان شهرداری ها شده اینکه شهرداری های استان کرمان کمترین استفاده را از تسهیلات این سازمان داشته اند و همچنین درباره ساماندهی ناوگان حمل نقل و عمرانی باید بدانیم دستگاه فرسوده وجود دارد و از ۲۳ مجموعه دستگاه مجموعا ۱۲دستگاه در اختیار ما قرار گرفته که امسال۲ دستگاه آن را به شهرداری گنبکی و نظام شهر داده ایم.
وی بیان کرد: ماشین آلات عمرانی از منابع درآمدی شهرداری ها بحساب می آیند و اگر برای بهسازی و تجهیز به مشکل مواجه شدید سازمان همیاری ها کارگاهی تجهیز کرده که می توانید با هماهنگی بعمل آمده از این کارگاه استفاده کنید
وی تصریح کرد:شهرداری پیشانی شهر است و اگر مرکز شهرستان بهسازی شود بازتاب خوبی روی دهیاری ها خواهد داشت که در کمیته برنامه ریزی فرمانداران میتوانند کمک کنند.
شهسواری اضافه کرد: در خصوص جرایم رانندگی که سهمی از این جرایم به شهرداری ها باید تعلق بگیرد حتما پیگیری بعمل خواهد آمد و شهرداران که در سازمان همیاری شهرداری ها عضو هستند و می توانند خط مشی بدهند متاسفانه برخی شهرداران برنامه خاصی ندارد.
مدیرکل امور شهری ضمن اشاره به کمک شهرداری ها در بحث مبارزه با بیماری کرونا گفت: شهرداری ها علی رغم مشکلات بسیار در بحث کمک مومنانه ،ضدعفونی معابر و ادارات ، تامین ماسک و مواد ضدعفونی و حتی تامین هزینه خرید دستگاه ها و وسایل آزمایشگاه ها مبلغی حدود ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان کمک کردند .
شهسواری تصریح کرد: سال گذشته مبلغ ۴میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان درآمد سازمان همیاری ها بوده و این سازمان می تواند بسیاری از کارهای عمرانی را انجام دهد و نیاز به برگزاری مناقصه از طرف شهرداری ها نخواهد بود.
شوراهای اسلامی معضل شهرداری ها شده اند.
رئیس کارگروه شهرداران منطقه هفت در ادامه گفت:شوراهای اسلامی معضل شهرداری ها شده اند مثلا بودجه مشخص شده و هزینه کرد با شورا درمیان گذاشته و مورد تایید قرار گرفت ولی با یک تودیع و معارفه شهردار یا شورا طرح اجرا نمی گردد.
مهدی قائمی ضمن اشاره به مشکلات شهرداری ها بیان کرد: کاهش شدید اعتبارات درآمدهای جاری و پرداخت حقوق و بیمه پرسنل تمام شهرداران از جمله مشکلات عمده شهرداری ها بوده و همچنین فرسودگی ماشین آلات شهرداری ها که برای تعمیر آنها با مشکل مواجه شده ایم.
وی تاکید کرد:یکی از مصوبات شورای تامین پایش تصویری است که از شهرداری ها میخواهند این کار را انجام دهند اما طبق قانون باید ۶۰درصد از جرایم رانندگی تحقق یافته به شهرداری ها واریز گردد در شرق استان کرمان این اتفاق رخ نمیدهد
قائمی تصریح کرد:بسیار مطلوب است که جهت اتمام پروژه های نیمه تمام شهرها خصوصا پروژه های مربوط به زیرساخت شهری از تسهیلات ارزان قیمت وزارت کشور خاص همان پروژه تصویب شود زیرا باتوجه به زلزله سال ۸۲ زیرساخت شهر بم و شهرهای اطراف آن به شدت آسیب دید و تخریب شد.
چابک سازی شهرداری ها، بحث ایجاد تاکسی شهری ،راه اندازی کمسیون ماده ۷۷ و ۱۰۰ شهرداری ها، افزایش تخصیص اعتبار برای فرمانداری های شرق استان، برنامه ریزی جهت جذب سرمایه گذار و مشارکت مردمی ، پیگیری جهت واریز جرایم رانندگی به شهرداری ها ، کمبود اعتبار جهت پرداخت حقوق و بیمه پرسنل شهرداری ها از جمله مواردی بود که توسط شهرداران شرق استان در این کارگروه به آن اشاره شد.