سلیم کدخدا روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: پروژههای مختلف در حال ساخت در شهرستان راسک از پیشرفتهای خوبی برخوردار هستند.
وی با بیان اینکه بخش دیالیز بیمارستان راسک با ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار توسط یکی از خیرین بخش سلامت در حال ساخت است. افزود: همچنین بخش آی سی یو این بیمارستان با ۱۶۰ میلیون تومان اعتبار و پروژه پانسیون پزشک بیمارستان با ۱۰۵ متر مربع با اعتباری بیشاز۳۰۰ میلیون تومان از دیگر پروژههای بهداشتی درمانی در حال ساخت این شهرستان است.
فرماندار راسک به افتتاح سالن دوم واحد پرورش مرغ گوشتی روستای جنگل پارود اشاره کرد و افزود: این طرح با ظرفیت تولید ۱۰ هزار قطعه با یک میلیارد و ۲۳۰ میلیون تومان ساخته شده که ۶۰۰ میلیون تومان آن تسهیلات اعطایی بانک کشاورزی و بقیه آورده سرمایهگذار بوده است.
وی بیان کرد: با بهرهبرداری این سالن میزان تولید مرغ گوشتی شهرستان راسک به ۱۰۲ هزار قطعه در هر دوره رسیده است.
۱۴ میلیارد تومان پروژه ورزشی در سرباز در حال اجراست
کدخدا گفت: ۶ پروژه ورزشی با اعتبار ۱۴ میلیارد تومان در سرباز در حال اجراست که میتواند نقش مهمی در افزایش سرانه ورزشی این شهرستان داشته باشد.
وی بیان کرد: ۶ پروژه ورزشی شامل پروژه چمن گل بزرگ پیشین، پروژه زمین چمن راسک، پروژه مینیچمن نسکند، پروژه مینی چمن سگار، پروژه خانه جوان راسک و پروژه سالن ورزشی علی آباد از جمله طرحهای ورزشی در حال اجرا در این شهرستان است.
فرماندار راسک اظهارداشت: با افتتاح این۶ پروژه سرانه ورزشی این شهرستان از ۲۷ به ۴۲ دهم درصد افزایش خواهد یافت.
وی افزود: برای چمن گل بزرگ پیشین(زمین فوتبال پوری) تاکنون یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، زمین چمن فوتبال شهر راسک با پیشرفت فیزیکی۷۵ درصد سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و پروژه ورزشی روستای علی آباد با بیشاز ۹۰ درصد پیشرفت پنج میلیارد تومان هزینه شده است.
کارخانه سیمان سرباز ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
کدخدا گفت: عملیات ساخت پروژه کارخانه سیمان راسک از مرداد سال ۱۳۹۳ تاکنون ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که در صورت همکاری بیشتر دستگاههای دست اندرکار برای ایجاد زیرساختها مرحله نخست تولید کلینکر تا پایان امسال راهاندازی و بهرهبرداری خواهد شد.
وی بیان کرد: برای اجرا و تکمیل زیرساختهای این پروژه همکاری اداره آب و فاضلاب روستایی، برق، راه، مخابرات و سایر دستگاههای خدمات رسانی ضروری است.
فرماندار راسک افزود: راهاندازی کارخانه سیمان سرباز به افزایش اشتغال و تولید منطقه کمک قابل توجهی میکند به همین سبب در نشستهای مختلف موانع و مشکلات زیرساختی مورد بررسی قرار گرفته است.
وی از پیشرفت پروژه سه هزار و ۳۰۰ تنی کارخانه سیمان مکران راسک ابراز رضایت کرد و گفت: تولیدات این کارخانه سیمان علاوهبر تامین نیاز داخل استان به کشورها و استانهای همجوار صادر میشود و در ایجاد اشتغال برای صدها جوان و متخصص بومی نیز نقش بسزایی خواهد داشت.
کدخدا بیان کرد: هشت میلیارد تومان برای تکمیل خط برق این کارخانه در نظر گرفته شده که استاندار سیستان و بلوچستان و مسوولان و مردم این منطقه تاکید زیادی بر راهاندازی هرچه سریعتر آن دارند.
وی با اشاره به اینکه هماینک دهها نیروی بومی در کارخانه مکران سیمان مشغول بکار هستند و با بهرهبرداری پروژه فرصت اشتغال ۴۰۰ نفر بطور مستقیم و ۲ هزار نفر بصورت غیر مستقیم فراهم میشود، خاطرنشان کرد: با توجه به نزدیکی کارخانه سیمان با مرز کشور پاکستان و دریای مکران فرصت خوبی برای صادرات و به دست گرفتن بازارهای داخلی و خارجی است.
فرماندار راسک تصریح کرد: بازگشایی راه ارتباطی روستای چراغان این شهرستان به کارخانه سیمان از ضرورتهای مهم برای کاهش مسیر و صادرات و انتقال سیمان است.
وی با بیان اینکه برای اخذ موافقت ارتقای درجه راه جکیگور- قصرقند از طریق کمیسیون ماده ۲۳ پیگیری لازم میشود، خاطرنشان کرد: همچنین تصمیماتی برای رفع موانع زیرساختی در روند پیشرفت پروژه سیمان مکران اتخاذ شده است.
کدخدا گفت: این کارخانه در مرحله نخست روزانه سه هزار و ۵۰۰ تن و سالیانه یک میلیون تن تولید سیمان خواهد داشت که از سوی بخش خصوصی با نام تجاری تیس راهاندازی و فعال خواهد شد و به عنوان بزرگترین مجتمع تولیدی و اشتغالزایی شهرستان میتواند زمینه توسعه پایدار منطقه را فراهم کند.
وی ادامه داد: کارخانه سیمان این شهرستان یکی از بزرگترین و مجهزترین کارخانجات سیمان در کشور است که معدن آن تا ۲۵۰ سال مواد اولیه تولید سه هزار و ۳۰۰ تن سیمان در روز را تامین میکند.
فرماندار راسک اظهارداشت: با راهاندازی این کارخانه قیمت سیمان در جنوب سیستان و بلوچستان کاهش پیدا خواهد کرد و کمک بزرگی به رونق ساخت و ساز و پروژههای عمرانی و راهسازی میشود.
وی بر رفع مشکلات زیرساختی این کارخانه و نیازهای اولیه تاکید کرد و افزود: زمانهای مختلفی برای افتتاح این کارخانه اعلام شد و باید هر چه سریعتر جادههای ارتباطی به کارخانه و زیرساختهای برق، آب، تلفن و اینترنت آن آماده تا در زمان مقرر افتتاح شود.
به گزارش ایرنا کارخانه سیمان راسک در محدوده جکیگور این شهرستان و حد فاصل جاده جکیگور- قصرقند- نیکشهر و در فاصله حدود ۵۴۰ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان واقع شده است.