سیامک محبی روز چهارشنبه در یک پیام ویدیویی، افزود: افرادی که تست بیماری آنها مثبت اعلام میشود باید به مدت ۱۴ روز در قرنطینه کامل قرار بگیرند و تمام ارتباطات کاری و دوستانه خود را به حداقل ممکن برسانند.
وی اظهار داشت: درصورتیکه یکی از اعضای خانواده به کرونا مبتلا شود و سایر افراد توصیههای بهداشتی را رعایت نکنند این ویروس بهصورت به تمام آنان منتقل میشود.
وی با تاکید بر خطر خوشههای انتقال کرونا در بین خانوادهها گفت: درصورتی که توصیههای بهداشتی رعایت شود، شاهد افزایش مبتلایان به بیماری کرونا خواهیم شد.
محبی یادآور شد: فضای عمومی ادارات استان و کارمندان نیز در رعایت پروتکلهای بهداشتی مطلوب نیست و بسیاری از آنها از وسایلی استفاده میکنند که در انتقال کرونا نقش بسزایی دارد.
وی بیان داشت: در روزهای گذشته روند ابتلا به کرونا در قم افزایشی بوده است هرچند این افزایش شیوع هنوز به میزان استانهای در وضعیت قرمز نرسیدهاست.
محبی گفت: کرونا در قم ریشهکن نشده و همچنان افرادی را مبتلا میکند، چرخه انتقال کرونا در قم ادامه دارد و بهرغم خوشبینی عدهای نسبت به کاهش روند ابتلا با گرمتر شدن هوا اما چرخه بیماری کاهش پیدا نکرده است.
وی اظهار داشت: با از استفاده از ماسک و دستکش و سایر توصیههای بهداشتی میتوان استان قم را در منطقه مهارشده کرونا وارد کرد.
وی یادآور شد: رفتارهای مردم در سطح شهر نشان از کمتوجهی به پروتکلهای بهداشتی است و همین مساله سبب افزایش تعداد مبتلایان در روزهای گذشته شدهاست.
«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای شماره های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.