سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر ضرورت احترام به وحدت و تمامیت ارضی لیبی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره بر لزوم احترام به حق مردم لیبی در تعیین سرنوشت سیاسی خود به دور از دخالت بیگانگان تاکید کرده و در این ارتباط، معتقد است بحران این کشور راه حل نظامی نداشته و تنها راه دستیابی به ثبات و آرامش در لیبی، حمایت تمامی کشورها و بازیگران منطقه ای و بین المللی موثر در تحولات این کشور از روند سیاسی و برگزاری گفت وگوهای لیبیایی با حضور و مشارکت تمامی طرف های داخلی این کشور است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اعلام حمایت از تلاش های بین المللی برای پایان دادن به بحران سیاسی در لیبی، بر لزوم استمرار این تلاش ها تاکید کرد.
لیبی از زمان سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۱۱ میلادی به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شد. «دولت وفاق ملی» به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب لیبی) مستقر است که در جهان و سازمان ملل به رسمیت شناخته شده و دیگری دولت «طبرق» در شرق لیبی که «خلیفه حفتر» ژنرال بازنشسته ارتش این کشور کنترل امور را در آن منطقه در دست گرفته است.
امارات، عربستان، مصر، فرانسه و روسیه از ارتش حفتر و دولت شرق لیبی حمایت میکنند؛ درحالی که ترکیه، قطر، الجزایر، ایتالیا و اتحادیه اروپا حامی دولت السراج هستند که در غرب این کشور مستقر و از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است.