دهلی‌نو- ایرنا- "اس جایشانکار" وزیر امور خارجه هند روز چهارشنبه در گفت وگوی تلفنی با "وانگ یی" همتای چینی خود اعلام کرد که حادثه بی‌سابقه در دره گالوان و کشته شدن ۲۰ سرباز هندی به دست نیروهای نظامی چین بر روابط دو کشور تأثیر جدی خواهد گذاشت.

به گزارش رسانه‌های هند، مکالمه تلفنی وزرای امور خارجه هند و چین پس از وقوع یک درگیری خشونت آمیز میان نیروهای دو کشور در دره گالوان واقع در شرق لاداخ انجام شد. در این درگیری ۲۰ نیروی نظامی هند کشته شدند. 
 وزیر امور خارجه هند در این مکالمه، اعتراض شدید دولتش در مورد درگیری خشونت آمیز در دره گالوان را به طرف چینی ابلاغ کرد. 
در بیانیه وزارت خارجه هند آمده است: در دیدار پیشین فرماندهان نظامی دو کشور، برای کاهش تنش‌ها و حل صلح آمیز اختلاف‌ها توافق حاصل شده بود اما طرف چینی اقدام به تغییر اوضاع در خط واقعی کنترل که هند کنترل آن را در اختیار دارد، کرده است. این اقدام به یک دلیل برای اختلاف تبدیل شده است. اقدام چین، از پیش برنامه ریزی شده و دلیل اصلی بروز خشونت و تلفات در مرزها بوده است. 
وزارت خارجه هند همچنین اعلام کرد که دو طرف در پایان مکالمه خود، توافق کردند تا بر اساس توافقات پیشین برای کاهش تنش‌ها به صورت صادقانه اقدام کنند و صلح و ثبات را در امتداد مرزها حفظ کنند. 
از سوی دیگر سخنگوی وزارت خارجه چین از توافق کشورش با هند برای پایان دادن به تنش‌های مرزی خبر داد. 
جائو لی جیان روز چهارشنبه در پکن گفت: دو طرف توافق کرده‌اند که در این زمینه وارد مذاکره شوند. 
وی افزود: پکن تمایلی برای افزایش تنش‌ها و برخورد نظامی در مرز خود با هند ندارد.

این مقام چینی تصریح کرد: شرایط، هم‌اکنون در مناطق مرزی تحت کنترل است. 
مناقشه مرزی میان هند و چین یکی از جدی‌ترین مناقشه‌های مرزی میان دو کشور از سال ۲۰۱۷ میلادی تاکنون است. هند و چین در سال ۲۰۱۷ میلادی در منطقه دوکلم واقع در شرق هیمالیا شاهد تنش مرزی بودند که پس از ۷۳ روز و با دخالت رهبران دو کشور حل شد. 
همچنین هند و چین در سال ۱۹۶۲ یک جنگ مختصر بر سر اختلاف‌های مرزی داشتند. 
ناظران نظامی معتقدند یکی از دلایل افزایش تنش‌های مرزی میان هند و چین، ساخت یک باند فرودگاه و همچنین جاده در نزدیکی مرزها با چین است. هند سعی کرده است تجهیزات و زیرساخت‌های خود در امتداد مرزهای مشترک با چین را گسترش دهد.  
 مقامات آگاه هندی اعلام کردند که با وجود مذاکرات میان مقامات نظامی دو کشور، هنوز ارتش‌های دوطرف حاضر به عقب نشینی از مواضع خود نیستند. دهلی نو معتقد است که نیروهای چینی به خاک هند تجاوز کرده‌اند و برای پایان تنش، باید به درون خاک چین عقب نشینی کنند. از سوی دیگر، چین می‌خواهد هند، ساخت و ساز را در تمام مناطق مورد اختلاف متوقف کند. 
هند و چین در مرزهای مشترک به طول بیش از سه هزار کیلومتر دارای اختلاف هستند و با وجود برگزاری مذاکرات مختلف مرزی، دو کشور هنوز نتوانسته‌اند این اختلافات را رفع کنند.