محمدرضا آبیپو روز جمعه در جمع خبرنگاران افزود: الکل و ماسک که جزء اقلام لوکس در سبد خانوارها محسوب میشد، پس از شیوع کرونا به صورت اجباری وارد سبد هر خانوار شد، به طوری که خانوادهها را به اجبار به سمتی برد که باید برای این اقلام هزینه کرده و بخشی از درآمد خود را صرف خرید این اقلام کنند.
وی اظهار کرد: طی تدابیر اتخاذ شده و به صورت متمرکز الکل و ماسک تحت کلید معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت بوده و سهمیه هر استان تعیین میشود، به طوری که دانشگاههای علومپزشکی استان تعدادی از استانهای مجاور را نیز همچنان حمایت میکند.
این مسؤول ادامه داد: با اقدامات انجام گرفته ۱۵۰ هزار عدد ماسک در هفته و ۶۰۰ هزار عدد ماسک به صورت ماهانه به بخش درمان استان تحویل داده میشود که طبق برنامه ریزی ها برخی از اقلام که اکنون در استان استفاده نمیشود بهصورت استراتژیک ذخیره میشود که در این راستا تاکنون ۳۰۰ مورد حواله برای تامین اقلام بهداشتی برای ادارات استان صادر شده است.
مدیرکل امور اقتصادی استانداری زنجان ادامه داد: در زمان حاضر داروخانه های این استان در زمینه توزیع دستکش لاتکس با کمبود مواجه هستند که امیدواریم این مهم با همکاری و رایزنی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی پیگیری و مشکلات بوجود آمده برطرف شود.
وی اظهار داشت: در زمان حاضر۱۴۰ داروخانه بهعنوان شبکه اصلی توزیع الکل و مواد بهداشتی در زنجان تحت کلید تعاونی داروسازان استان انتخاب شده است که در این ارتباط اقدامات لازم انجام می گیرد.
آبی پور افزود: با کارهای انجام گرفته ۴۲۳ هزار عدد الکل ضدعفونی کننده در استان توزیع و ۳۴ هزار عدد نیز موجود و ذخیره شده است و علاوه بر آن، ۷۹ هزارو ۳۱۶ بسته ماسک ۵۰ عددی که تقریبا معادل سه میلیون و ۹۶۵ هزار عدد را شامل می شود ذخیره شده که اکنون میتواند وارد بازار شود.
وی اضافه کرد: از مجموع ۲۶۷ هزار و ۶۲۸ عدد ژل ضدعفونی کننده ۲۶۴ هزار عدد آن در استان توزیع شده و ۳۳ هزار و ۸۷۰ عدد نیز ذخیره و موجود بوده و دستکش نایلونی نیز به تعداد ۱۰ میلیون جفت تاکنون در استان توزیع شده است.
این مسؤول ادادمه داد: اقلام بهداشتی مانند ماسک برای مدارس استان تهیه شده که در صورت کمبود باز هم امکان تهیه ماسک برای مدارس وجود دارد.
به گفته آبی پور، هم اکنون ۲۸ هزار و ۱۹۷ کارگر در واحدهای صنعتی استان در تولید ماسک و اقلام بهداشتی شامل ژل و محلول های ضدعفونی کننده فعالیت می کنند.