محمود کاظمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه امسال پانزدهمین سالگرد تاسیس و راهاندازی این صندوق در خراسان رضوی است افزود: بیمه شدگان دارای ۱۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه و ۶۵ سال سن امسال بازنشسته شده و حداقل ۲۰ روز حقوق در ماه معادل دو سوم آخرین سطح درآمد انتخابی خود، حقوق بازنشتگی دریافت میکنند.
وی ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون ۴۰۰ نفر در این استان درخواست بازنشستگی کردهاند و پرونده مربوط برای آنان تشکیل شده است.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان رضوی گفت: با توجه به اینکه تاریخ عقد قرارداد بیمه با صندوق برای هر فرد متفاوت است، مشمولان بازنشستگی تا پایان امسال به صورت نوبتی برای تشکیل پرونده مراجعه و اقدام خواهند کرد.
وی افزود: مهمترین مشکل صندوقهای بازنشستگی افزایش تعداد خروجی نسبت به ورودی است که باید برای ایجاد تعادل میان منابع و مصارف تلاش شود.
کاظمی ادامه داد: هدف صندوقهای اجتماعی پایه، کسب درآمد نیست و به رغم اینکه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستائیان صندوق به نسبت جوانی محسوب میشود اما سیاستهای گذشته موجب شده میانگین سنی افراد زیر پوشش بیشتر از افراد سایر صندوقها باشد که به معنای به صدا درآمدن زنگ خطر است.
وی گفت: به همین دلیل در عین جوان بودن صندوق بیمه اجتماعی، به دلیل عدم محدودیت و سقف سنی برای پوشش بیمه، هم اکنون پیرترین صندوق در کشور نیز محسوب میشویم اما با توجه به اقدامات مناسب در زمینه سرمایهگذاری صندوق در استان و کشور، در حال حاضر وضعیت مطلوبی از نظر تامین منابع داریم.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان رضوی افزود: به همین دلیل مهمترین هدف و رویکرد این صندوق در سال جاری افزایش ورودی بویژه جذب و پوشش افراد جوان است.
هم اکنون۱۶۴ هزار خانوار خراسان رضوی زیرپوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر این استان قرار دارند و هدفگذاری امسال پوشش بیمه ۲۴ هزار خانوار دیگر در این استان است.
استان خراسان رضوی ۲ هزار و ۵۴۰ روستا دارد که براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ یک میلیون و ۷۱۳ هزار و ۱۲۱ نفر در این روستاها زندگی میکنند که این تعداد معادل ۸.۴ درصد جمعیت روستایی کشور است.