اکبر حسنبگلو روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: باید به این امر توجه شود که حداکثر مقدار انرژی مجاز در زمان اوج بار برای مصارف جانبی ۱۵۰ کیلووات ساعت در هر ماه است.
وی ادامه داد: بخش عمده این افزایش مصرف مربوط به فصل تابستان است و تنها با مدیریت مصرف در زمان اوج بار میتوان از اعمال مدیریت اضطراری بار و صرف هزینههای کلان جلوگیری کرد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجانغربی گفت: زمان اوج بار در ایام تابستان از ساعت ۱۲ تا ۱۶ و ۲۰ تا ۲۳ است.
حسنبگلو تاکید کرد: به دلیل همزمانی استفاده از وسایل سرمایشی در ادارات و منازل ساعات ۱۲ تا ۱۶ فشار بیشتری بر شبکه تحمیل میشود که تنها با تغییر ساعات مصرف به زمانهای غیر پیک، کنترل دما و سرعت کولر، کاهش ۱۰ درصدی مصرف برق، استفاده حداکثر از نور خورشید، انتقال استفاده از وسایل پرمصرف خانگی به ساعات غیرپیک و کم باری و حذف لامپهای غیرضروری میتوان صنعت برق را در گذر از پیک بار برق تابستان یاری داد.
وی بیان کرد: در صورت رعایت اصول مدیریت مصرف از سوی مشترکان و کاهش استفاده در ساعات اوج مصرف میتوان قدم موثری در راستای خدمت به مشترکان و تامین برق مشترکان بخش کشاورزی استان برداشت.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجانغربی گفت: میزان مصرف برق مشترکان این استان طی سال جاری تاکنون ۷۹۰ میلیون و ۶۳۰ هزار و ۴۵۱ کیلووات بوده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴.۶۱ درصد افزایش داشته است.
وی با اشاره به اینکه پیک بار مصرفی آذربایجانغربی در ساعات اوج بار سال گذشته یکهزار و ۵۱ مگاوات بوده است، ادامه داد: میزان مصرف روزانه برق مشترکان این استان ۱۲ میلیون و ۷۵۲ هزار و ۱۰۴ کیلووات است.
با افزایش دما در فصل گرما و استفاده بیش از حد از وسایل سرمایشی پرمصرف نظیر کولرهای گازی، امکان خاموشی در سطح کشور وجود دارد.
وسایل سرمایشی بیشترین استفاده برق در بین مشترکان را به خود اختصاص می دهند؛ طبق بررسی ها سالانه ۲۰ هزار مگاوات برق در این سیستم ها در کل کشور مصرف می شود که رقم بسیار زیادی است.