«علی زندیفر» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: جابهجایی این میزان بار از مبدا استان مرکزی به سایر نقاط کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته یک و نیم درصد افزایش دارد.
وی ادامه داد: این حجم جابهجایی کالا در قالب ۴۶۵ هزار سفر باری انجام شده که این شاخص نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته سه درصد رشد داشته است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی خاطرنشان کرد: متوسط وزن هر محموله بار جابهجا شده امسال در این استان ۱۵ تن است و این شاخص برای کشور ۱۴ تن بوده است.
زندیفر افزود: سیمان با ۱۸ درصد، نفت کوره و گازوئیل ۱۶ درصد و انواع سنگ معدنی با هشت درصد به ترتیب بیشترین میزان بار جابهجا شده از استان مرکزی را به خود اختصاص دادهاند.
وی ادامه داد: حدود ۸۰ درصد از مجموع بار جابهجا شده از مبدا استان مرکزی از سه شهرستان اراک، دلیجان و ساوه بارگیری شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی گفت: مقصد بیشترین حجم کالاهای جابه جا شده از مبدا استان به استانهای تهران، خوزستان اصفهان و قم بوده است.
زندیفر یادآورشد: بر اساس آمار بارنامههای صادره بهطور متوسط در چهار سال اخیر ماهانه یک میلیون و ۶۰۰ هزارتن کالا در قالب ۱۰۰ هزار سفر باری از مبدا استان مرکزی به سایر نقاط کشور حمل شده است.
وی ادامه داد: استان مرکزی با این حجم جابه جایی کالا پنج درصد از کل حجم بار کل کشور را به خود اختصاص داده و در رتبه نهم کشوری قرار دارد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی گفت: ۱۰ درصد از مجموع بار جابه جا شده در استان بهصورت درون استانی و ۹۰ درصد برون استانی بوده است.
سالانه بهطور متوسط بیش از هفت میلیون تن کالا از سایر نقاط کشور به استان مرکزی وارد میشود.
۶ هزار و ۴۰۰ کیلومتر انواع آزاد راه، راه اصلی و راه روستایی در استان مرکزی وجود دارد که چهار هزار کیلومتر آن را راههای روستایی تشکیل داده و روزانه حدود ۴۹۰ هزار وسیله نقلیه از جادههای این استان تردد میکنند.