شهرکرد- ایرنا- دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری با اشاره به اجرای طرح جمع‌آوری معتادان متجاهر در استان از ابتدای خردادماه امسال، گفت: تاکنون ۶۵ معتاد متجاهر در استان شناسایی و نسبت به جمع‌آوری آنها از سطح شهرها اقدام شده است.

سیدقدیر مرتضوی روز پنجشنبه در آستانه هفته مبارزه با مواد مخدر در جمع خبرنگاران افزود: معتادان متجاهر شناسایی شده در ۲ مرکز در شهرکرد و بروجن به مدت ۶ ماه نگهداری می‌شوند.

وی اظهار داشت: طرح جمع‌آوری معتادان متجاهر همه ساله اواخر سال با همکاری نیروی انتظامی، بهزیستی، مرکز بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ، دادگستری و شورای مبارزه با مواد مخدر استان اجرا می‌شد ،که سال‌گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا اجرایی نشد.

به گفته وی، این طرح در سالجاری در سه فاز شناسایی و جمع‌آوری، غربالگری، قرنطینه و نگهداری اجرا می‌شود و پس از شناسایی و جمع‌آوری معتادان، آزمایشات غربالگری بیماری ایدز و ویروس کرونا از افراد گرفته می‌شود و در صورت مشاهده بیماری، فرد در اتاق‌های مخصوص بیماران نگهدار می شود.

وی اظهار داشت: از این تعداد معتاد جمع‌آوری شده ۲ نفر مبتلا به ویروس کرونا بودند، که انجام اقدامات درمانی برای این افراد انجام شده است.

دبیر شورای هماهنگی  مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری در ادامه با اشاره به اینکه خط مشاوره ۱۴۸۰ برای اطلاع‌رسانی و دریافت مشاوره در خصوص اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی  در استان فعال است، گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا، برای آگاهی بخشی، استفاده از ظرفیت  فضای مجازی و رسانه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد موثر است.

وی اظهار داشت: توجه به مناطق آسیب‌پذیر و افراد در معرض خطر آسیب اجتماعی، ارائه مشاوره و آموزش به مردم به خصوص جوانان از مهمترین برنامه‌ها و سیاست‌های شورای مبارزه با مواد مخدر استان است.

مرتضوی، به شیوع مصرف مواد مخدر در بین زنان و دانش‌آموزان اشاره کرد وافزود: در حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد در حوزه زنان کم‌کاری و غفلت انجام شده است که این امر باید مورد توجه قرار گیرد.

وی، با تاکید بر نقش و تاثیر زنان در تربیت نسل آینده، گفت: شیوع اعتیاد در بین این قشر زمینه‌ساز بروز آسیب‌های اجتماعی بیشتر خواهد بود.

نرخ شیوع مصرف مواد مخدر بین دانش‌آموزان ۱.۱درصد است

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری گفت: نرخ شیوع مصرف مواد مخدر در بین دانش‌آموزان ۱.۱درصد است و از سال ۹۳ به ‌منظور کاهش و پیشگیری از شیوع مصرف مواد مخدر بین دانش‌آموزان، برنامه‌های مدون در حوزه پیشگیری مصرف مواد مخدر و آگاه‌سازی دانش‌آموزان به اثرات مصرف مواد مخدر اجرا شده است.

وی، به اجرای طرح نماد و همچنین اجرای طرح یاریگران زندگی در مدارس اشاره کرد و افزود: در این طرح دانش‌آموزان در معرض آسیب شناسایی می‌شوند و آموزش‌های لازم به آنها ارائه می شود.

مرتضوی گفت: به منظور حمایت از افراد بهبو یافته و جلوگیری از بازگشت دوباره این افراد به اعتیاد نیز، طرح‌های مختلف توانمندسازی، ارائه آموزش فنی و حرفه‌ای، ارائه تسهیلات اشتغال در دستورکار قرار دارد.

 وی، بر اعتمادسازی بین مردم در خصوص حمایت از بهبودیافتگان تاکید کرد و گفت: با تغییر نگرش نسبت به این افراد و همچنین ایجاد امکانات از جمله اشتغال، می‌توان از گرایش مجدد بهبودیافتگان به اعتیاد جلوگیری کرد.

مرتضوی، با اشاره به اینکه متادون به عنوان یک داروی تسکین دهنده و جایگزین برای جلوگیری از مصرف مواد مخدر از سوی پزشکان تجویز می‌شود، افزود:متاسفانه سال گذشته ۲۳ نفر بر اثر مصرف خودسرانه و خارج از نظارت پزشک ،فوت کردند.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا یا کووید ۱۹ به بیشتر کشورهای جهان سرایت کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.
شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادن‌های مکرر و منع سفر و اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه می‌کنند.

به گزارش ایرنا ،۳۱ خردادماه تا هفتم اردیبهشت ماه به عنوان هفته مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شده است.