بجنورد- ایرنا- رییس هیات ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی خراسان شمالی گفت: زیرساخت‌های لازم برای حضور و فعالیت زنان در ورزش زورخانه‌ای استان فراهم است و خانواده بسیاری از ورزشکاران و پیشکسوتان، مشتاق به فعالیت در این رشته هستند.

الیاس امیرآبادی، جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ظرفیت و پتانسیل ورزش بانوان در زورخانه های استان به خوبی وجود دارد ولی هنوز متاسفانه این امکان فراهم نشده و به رسمیت شناخته نشده است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر دو داور زن در رشته ورزش زورخانه‌ای و یک داور در کشتی پهلوانی استان داریم که نشان از علاقه مندی بانوان استان به رشته ورزشی است.
امیرآبادی به مخالفت عده ای برای حضور زنان در زورخانه ها اشاره کرد و گفت: الگوی ورزشکاران زورخانه ای و پهلوانی همیشه و در همه حال امیر مومنان علی (ع) بوده ولی کسانی که در فضای مجازی اقدام به تبلیغات منفی برای عدم حضور زنان کرده اند فراموش کرده اند که چقدر حضرت علی (ع) به حضرت زهرا (ع) احترام می گذاشت.
وی افزود: زنان در اسلام آنقدر مقدس هستند که بهشت زیر پای مادران قرار گرفته پس چرا با بیان این مسائل که زورخانه جای زنان نیست و تعصبات بی‌خود تاکنون از فراهم شدن این امکان جلوگیری کرده اند.

رییس هیات ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی خراسان شمالی از زورخانه به عنوان مسجد دوم یاد کرد و گفت: مگر از زنان و مادران که الگوی فرزندان بوده و مهم ترین نقش را در تربیت فرزندان دارند مقدس‌تر داریم و مگر زنان در مساجد حضور پیدا نمی کنند که حال امکان حضور در زورخانه ها را نداشته باشند.
وی به پوشش مناسب زنان ورزشکار اشاره کرد و گفت: هم اینک زنان در بسیاری از رشته ها از قبیل کشتی و وزنه‌برداری فعالیت دارند ولی جای سوال دارد که چرا در ورزش زورخانه‌ای که از اول تا آخر آن با ۱۰۰ صلوات و مدح و منقبت ائمه همراه است نباید زنان حضور داشته باشند.
امیرآبادی خاطرنشان کرد: یک زن به عنوان یک مادر بهترین و بیشترین نقش را در تربیت فرزند دارد و بنابراین می تواند از زورخانه به عنوان بهترین مکان برای پرورش یک فرزند صالح بهره ببرد.
وی از ورزش زورخانه ای به عنوان یکی از ورزش های امن و عرفانی یاد کرد که اول تا آخر آن با دعا برای بیماران، شهدا و تعجیل در فرج امام عصر (عج) همراه است، گفت: چرا به خاطر افرادی با اعتقادات بسته نباید اجازه دهیم که بانوان وارد زورخانه ها شوند.
رییس هیات ورزش زورخانه ای و کشتی پهلوانی خراسان شمالی در نقد نگاه این افراد گفت: همیشه اعلام می‌شود که زورخانه جای پهلوانان و جوانمردان است ولی واقعاً آیا پهلوانی واقعی تر از حضرت زینب (س) به عنوان قهرمان صحرای کربلا داریم.
 وی مرام پهلوانی تمامی پهلوانان از قبیل غلامرضا تختی و پوریای ولی را در احترام به مادر و زنان دانست و گفت: بی احترامی در زورخانه اصلاً جایگاهی ندارد.
 وی به سخنان رهبری مبنی بر اینکه ورزش زورخانه‌ای یک فرهنگ است، اشاره کرد و گفت: فرهنگ از زمانی می تواند در خانواده نفوذ پیدا کند که از طریق مادر به فرزندان شناسانده شود.
امیرآبادی همچنین به حکم چندین تن از مراجع و علمای تقلید مبنی بر بلامانع بودن زنان در ورزش زورخانه ای اشاره کرد و افزود: این مساله مورد تایید وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون جهانی نیز هست بنابراین باید قبول کنیم که اگر می خواهیم این ورزش را به صورت فراگیر و جهانی و المپیکی داشته باشیم باید به عنوان یک الزام شرایط حضور زنان را در این ورزش فراهم کنیم.
وی به گلایه های موجود در خصوص صدور این ورزش در سطح دنیا نیز اشاره کرد و اظهار داشت: هر کشوری بر اساس فرهنگ و تمدن خود از پوششی برای این ورزش استفاده می کند ولی نمی توان به خاطر این نوع پوشش ها اساس ورزش زورخانه ای را زیر سوال برد.
وی یادآور شد: هم اکنون این ورزش در ۸۵ کشور دنیا انجام می شود و حتی در بسیاری از کشورها استقبال بانوان از آن بسیار بیشتر است ولی نبود مربی و اختلاف‌نظرها مانع از اعزام مربیان به این کشورها برای ترویج هرچه بیشتر این ورزش ایرانی اسلامی شده است.
 وی گفت: اگر همین امروز در زورخانه ها را به روی زنان باز کرده و اجازه فعالیت به آنها داده شود به طور حتم بانوان بسیاری هستند که با علاقه مندی بسیار وارد این ورزش خواهند شد.

هیات ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی خراسان شمالی افزون بر ۶۰۰ ورزشکار مستمر دارد.
اکنون ورزشکاران خراسان شمالی در ۵۰ هیات ورزشی مشغول به فعالیت هستند.