بغداد - ایرنا - یک مقام بلندپایه ترکیه گفت که آنکارا پس از حملات شدید به عناصر حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) قصد دارد پایگاه های موقت نظامی بیشتری در شمال عراق احداث کند.

آنکارا دوشنبه و سه شنبه هفته جاری در پاسخ به آنچه حملات فزاینده پ.ک.ک به پایگاه های ارتش ترکیه اعلام شد، دو عملیات جداگانه گسترده را در اقلیم کردستان عراق و استان نینوا، علیه پ.ک.ک انجام داد.

«شفق نیوز» به نقل از رویترز نوشت که این مقام بلندپایه ترکیه گفته است که احداث پایگاه های نظامی موقت در شمال عراق امنیت مرز را تضمین می کند.

وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد که جنگنده ها و پهپادهای این کشور به عنوان بخشی از یک عملیات در منطقه «هفتنین» به بیش از ۵۰۰ هدف هجوم بردند.

این مقام ارشد ترکیه اظهار کرد: آنکارا پس از گفت وگو با مقام های عراقی برای بیرون راندن عناصر پ.ک.ک از مرزهای عراق، عملیات را علیه آنها آغاز کرد.

وی ادامه داد که ایجاد پایگاه های موقت به منظور جلوگیری از حضور دوباره عناصر پ.ک.ک در مناطق پاکسازی شده انجام می شود.

ترکیه چندین پایگاه نظامی در کردستان عراق دارد که برجسته ترین آنها پایگاه «بامرنی» در شمال شهر «دهوک» است.

حملات جدید ترکیه به شمال عراق با واکنش شدید دولت و شخصیت های سیاسی این کشور مواجه شده است.

وزارت خارجه عراق، جمعه برای دومین بار در دو روز گذشته سفیر ترکیه را در بغداد فراخواند و در یادداشت اعتراضی شدیدی خواستار متوقف کردن اقدام های تحریک آمیز آنکارا در شمال عراق شد. 

وزارت خارجه عراق، حملات دوباره ترکیه در هفدهم ژوئن به شمال این کشور را به منزله زیرپا گذاشتن حرمت و حاکمیت عراق دانسته و آن را به شدت محکوم کرده است.
در بیانیه این وزارتخانه تاکید شده که ما با قاطعیت این تخلفات که نقض منشورها و قوانین بین المللی است را محکوم و بر ضرورت تعهد ترکیه برای متوقف کردن بمباران ها و عقب نشینی نیروهای متجاوز آن که دیروز وارد خاک عراق شده بودند، تاکید می کنیم. 
در این بیانیه آمده که وزارت امور خارجه، امروز دوباره «فاتح یلدیز»، سفیر ترکیه در عراق را احضار و یادداشت اعتراض آمیز تسلیم وی کرد و خواهان متوقف کردن اقدامات تحریک آمیز آنکارا در نقض حاکمیت بغداد است. 

در همین حال، وزارت دفاع ترکیه روز پنجشنبه اعلام کرد که نیروهای این کشور در عملیات علیه حزب کارگران کردستان (پ. ک.ک) بیش از ۵۰۰ هدف را در شمال عراق بمباران کردند. 
جنگنده های ترکیه، دوشنبه و سه شنبه هفته جاری در چندین مرحله به اهداف پ.ک.ک در مناطق مختلف شمال عراق حمله کردند. 
آنکارا می گوید که حملات به شمال عراق در واکنش به افزایش حملات پ.ک.ک به پایگاه های ارتش ترکیه انجام گرفته است.
بیانیه به نقل از «خلوصی آکار»، وزیر دفاع ترکیه تاکید کرده که حملات آنکارا به عناصر پ.ک.ک ادامه خواهد داشت، هم در جنوب شرق کشور و هم در شمال عراق که این گروه در آنجا مستقر است. 
وزارت امور خارجه عراق در اعتراض به حمله بامداد دوشنبه جنگنده - بمب افکن های ترکیه به عمق ۱۹۳ کیلومتری حریم هوایی عراق، روز سه شنبه نیز سفیر ترکیه در بغداد را فراخواند.
این وزارتخانه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که به دنبال بمباران ترکیه در برخی مناطق شمال عراق و وحشتی که در بین اهالی ایجاد کرد، «فاتح یلدز» سفیر ترکیه در بغداد به وزارت امور خارجه عراق فرا خوانده شد.
این بیانیه اضافه کرده است که «عبدالکریم هاشم» قائم مقام وزارت امور خارجه عراق در این دیدار، یادداشت اعتراض آمیز عراق را تحویل سفیر ترکیه در بغداد داد.
یادداشت اعتراضی در برگیرنده محکومیت اقدام ترکیه به خاطر نقض حریم و حاکمیت سرزمینی و هوایی عراق بوده و اقدام آنکارا برخلاف معاهده ها و قوانین بین المللی مربوطه، روابط دوستی، اصول حسن همجواری و احترام متقابل است.
وزارت امور خارجه عراق در یادداشت خود از ترکیه خواسته است که عملیات نظامی یکجانبه را متوقف کرده و همچنین از آمادگی عراق برای همکاری مشترک برای تامین امنیت مرزها در چارچوب منافع دو طرف خبر داده است.
وزارت امور خارجه عراق در سال های اخیر بارها در اعتراض به سیاست های ترکیه در امور امنیتی و آبی و نقض حریم هوایی و سرزمینی عراق، سفیر ترکیه را در بغداد فراخوانده و این در حالی است که بخشی از نظامیان ترکیه از ۲۰۱۵ تا به امروز در شمال عراق مستقر هستند و با وجود درخواست های مکرر بغداد، آنکارا حاضر به بیرون کشیدن آنها از خاک عراق نشده است.
در اعتراض به حملات هوایی اخیر ترکیه، پیشتر، (دوشنبه) فرماندهی مشترک نظامی عراق نیز در بیانیه ای این اقدام آنکارا را محکوم کرد.
این فرماندهی در بیانیه خود تاکید کرده که اقدام ۱۸ فروند جنگنده - بمب افکن ترکیه در تجاوز به حریم هوایی در عمق ۱۹۳ کیلومتری خاک عراق محکوم است.
پارلمان عراق نیز در بیانیه ای حمله نظامی ترکیه به عراق را محکوم کرد و خواستار محکومیت شدید این اقدام از سوی دولت و نقص حاکمیت بغداد شد. 
از سوی دیگر، اتحادیه عرب و چند کشور عربی دیگر از جمله عربستان سعودی، امارات، مصر و بحرین نیز حمله هوایی ترکیه به شمال عراق را محکوم کردند. 
حزب کارگران کردستان ترکیه (پ. ک.ک) حدود چهار دهه است که به صورت مسلحانه علیه دولت مرکزی آنکارا می‌جنگد.
این تشکیلات از سوی دولت ترکیه، اتحادیه اروپا و واشنگتن به عنوان گروه تروریستی شناخته شده است.
ارتش ترکیه مدتی است با انجام عملیاتی موسوم به «چنگال» در شمال عراق، به دنبال پاکسازی این مناطق از حضور عناصر پ. ک.ک است.
پ.ک.ک، که توسط ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان یک گروه تروریستی شناخته شده است، در سال ۱۹۸۴ علیه دولت آنکارا می جنگد. 
درگیری های مسلحانه ترکیه و حزب کارگران کردستان این کشور تا کنون بیش از ۴۰ هزار کشته برجا گذاشته است.