بسته بودن در باشگاه ها و سالن های ورزشی که از اوایل اسفند پارسال آغاز شده در گنبدکاووس همچنان ادامه دارد و افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در هفته های اخیر، امید مربیان و باشگاه داران را برای بازگشایی این اماکن در آینده نزدیک به یاس تبدیل کرد.
گنبدکاووس یکی از شهرهای دارای ورزشکاران فراوان در رده های سنی پایه در باشگاه های خصوصی رشته های گوناگون است که مربیان این شهر از مدت ها قبل به دلیل خانه نشینی راهی برای تامین درآمد و معاش خود نداشته و در پرداخت اجاره منازل و هزینه های زندگی دچار مشکل شده اند.
تعدادی از مربیان و مدیران باشگاههای ورزشی گنبدکاووس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از مسوولان خواستند حمایت تسهیلاتی و مجوز بازگشایی محدود را برای آنان فراهم کنند.
صادق زورآبادی مدیر یکی از باشگاههای پرورش اندام گنبدکاووس گفت: باشگاهی که از سال ها قبل راه اندازی کردهام ۹ دوره قهرمان مسابقات استانی شده و پرداخت تسهیلات در این شرایط، بخش کوچکی از مشکلات اقتصادی ناشی از تعطیلی چند ماه باشگاه را برطرف خواهد کرد.
وی افزود: مربیان ورزشی با عشق و علاقه وارد باشگاهداری میشوند و اولویت نخست آنان تربیت ورزشکاران حرفهای برای کسب موفقیت در عرصههای ملی و بین المللی و سپس درآمدزایی است.
وی ادامه داد: خیلی از باشگاهداران به دلیل ناتوانی در پرداخت اجاره بها و یا پرداخت تعهد بانکی به فکر فروش وسایل و دستگاه ها و تعطیلی باشگاه ها افتاده اند در صورتی که راه اندازی این گونه اماکن ورزشی، کمک موثری به افزایش نشاط و امید در شرایط کرونایی و سالم سازی مناطق آسیب پذیر جامعه از بزههای اجتماعی خواهد کرد.
وی افزود: مربیگری ورزش جزو مشاغل تحت پوشش بیمه نیست و مربیان با هر اتفاق مشابه شیوع کرونا و تعطیلی باشگاههای ورزشی، بیکار میشوند و در بدترین شرایط مجبور به گذران زندگی هستند.
مهناز هژبریان مربی و مدیر یکی از باشگاههای آمادگی جسمانی بانوان هم گفت: از اسفند پارسال تاکنون اجاره باشگاهام را از پس انداز شخصی پرداخت می کنم اما ادامه دادن این وضعیت برایم امکان پذیر نیست.
ظفر فریدونی مربی کوهنوردی گنبدکاووس هم با اشاره به راه اندازی کمپینی در حمایت از فعالیت مربیان و باشگاههای ورزشی در شرایط کرونایی گفت: تاکنون هیچگونه تسهیلاتی به مربیان این شهرستان پرداخت نشده است.
به گفته باشگاهداران گنبدی اجاره بهای سالنهای ورزشی در این شهرستان بسته به موقعیت مکانی بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون ریال در ماه است.
در این پیوند رییس اداره ورزش و جوانان گنبدکاووس هم گفت: باشگاههای ورزشی خصوصی و دولتی شهرستان در چهار ماه اخیر به طور تقریبی ۱۵ میلیارد ریال متضرر شدند.
حجتالله یوسفی افزود: با توجه به اینکه مربیگری ورزش هنوز به عنوان شغل (پایدار) شناخته نشده، این قشر حقوق ثابت ندارند و درآمد آن ها بر اساس فعالیت در باشگاه و تعداد شاگردان محاسبه شده و بیمه بیکاری به آنان تعلق نمیگیرد.
وی ادامه داد: با توجه به تصمیمات وزارتی بنا شده به باشگاهها و مربیان ورزشی تسهیلاتی برای جبران خسارت کرونا پرداخت شود که تاکنون از حدود ۶۰ باشگاه ورزشی خصوصی مجوزدار شهرستان ۱۵ باشگاه ورزشی واجد شرایط و ۲۹ مربی رشتههای مختلف به اداره کل ورزش و جوانان گلستان معرفی شدند.
وی افزود: اجاره بهای سالنهای ورزشی دولتی تا زمان بازگشایی مجدد بخشیده شده اما رایزنی با مالکان باشگاههای خصوصی برای بخشش اجاره بها یا تخفیف به مستاجران به نتیجهای نرسید.
گنبدکاووس افزون بر ۱۰ هزار ورزشکار سازمان یافته دارد.
شیوع ویروس کرونا که اواخر دسامبر ۲۰۱۹ (آذر و دی ماه ۹۸ ) از کشور چین آغاز شده است تا به امروز سراسر جهان درگیر این بیماری هستند و با توجه به گستردگی آن و با تصمیم دولتها و ستاد پیشگیری از کووید ۱۹ برخی اماکن مانند سالنها و باشگاههای ورزشی تعطیل شدند.
سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت امروز یکشنبه گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۴۴ بیمار کووید ۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری تاکنون به ۱۰ هزار و ۵۰۸ نفر رسید.