به گزارش وزارت امور خارجه روسیه، میخاییل اولیانوف روز جمعه در نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی پس از رایگیری در مورد قطعنامه گفت: یکی از اصول اساسی پزشکی که میگوید آسیب وارد نکن، برای همه معلوم است. بدون شک این اصل در مورد فعالیت آژانس بین المللی انرژی اتمی در مساله پادمان ها می تواند بکار گرفته شود.
وی افزود: اجرای مفاد موافقت نامه پادمان های آژانس برای تحکیم نظام منع انتشار سلاح هسته ای و نه برعکس (تضعیف آن) هدف گیری شده است.
اولیانوف گفت: ما شاهد تغییرات کیفی در پیش نویس قطعنامه ای بودیم که ازسوی انگلیس، آلمان و فرانسه ارائه شد. بخاطر توجه به تغییرات مورد نظر روسیه در این پیش نویس قدردانی می کنیم. با این حال تجزیه و تحلیل جامع از وضعیت که انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که تصویب هرگونه قطعنامه شورای حکام در این مساله نتیجه مثبتی به همراه ندارد و برعکس این احتمال زیاد است که وضعیت پیچیده تر شود.
وی ادامه داد: با ارزیابی ما، در موضوع ایران و دبیرخانه آژانس بین المللی انرژی اتمی در مساله دسترسی به مراکز ایران بدون شک پیشرفت حاصل شده است. تهران و آژانس برای دستیابی به نتیجه مثبت باید به گفت وگوها مطابق با شیوه استاندارد با توجه به نگرانی طرفها ادامه دهد.
مقام روس تصریح کرد:ایران به صورت مشخص نشان داد که مصمم به برآورده کردن خواسته های دبیرخانه آژانس است اما برای اتخاذ تصمیم مثبت نیاز به حل برخی مسائل دارد. این موضوعی عادی است.
وی افزود: در این شرایط نیاز به مداخله شورای حکام در موضوع این چنین حساس وجود ندارد. این رویکرد غیرسازنده است و می تواند پیامدهایی برخلاف مقاصد اعلام شده به همراه داشته باشد.
نماینده دائم روسیه در آژانس بین المللی انرژی اتمی خاطرنشان کرد: تنش های بوجود آمده پیرامون مساله دسترسی به این مراکز در ایران کاملا غیرعادی است زیرا در اینجا هیچ ریسکی برای انتشار سلاح های هسته ای وجود ندارد.
اولیانوف تصریح کرد: در مراکزی که آژانس سعی دارد بازدید کند در واقع فعالیت های اعلام نشده با مقادیر ناچیز مواد هسته ای انجام گرفت اما ۱۶-۱۷ سال پیش توسط ایران متوقف شد. هیچ گونه نشانه ای که در زمان حاضر ایران در این مراکز فعالیت های هسته ای اعلام نشده انجام می دهد، وجود ندارد.
وی افزود: همان گونه که «م. آپارو» معاون امور پادمان های آژانس بین المللی انرژی اتمی در نشست خبری روز دهم ژوئن اعلام کرد آژانس هیچ مساله دیگری در مورد ایران ندارد. به این ترتیب در زمان حاضر موضوع آزمایش صحت کامل موارد اعلام شده ازسوی ایران مطرح است. این گونه موضوعات هیچ خطری برای سیستم پادمان ها و بویژه صلح و امنیت بین المللی ندارد و باید در فضای حرفه ای و آرام و بدور از رویارویی و در ادامه گفت و گوهای ایران و دبیرخانه آژانس حل شود.
اولیانوف گفت: باتوجه به این موارد، هیات روسی به قطعنامه شورای حکام رای منفی داد.
قطعنامه تروئیکای اروپا علیه ایران، به رغم مخالفت جدی چین و روسیه در نشست فصلی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز جمعه ۳۰ خرداد به تصویب رسید.
در این قطعنامه سه کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه با حمایت آمریکا از ایران خواستهاند به ممانعت از دسترسی بازرسان آژانس به ۲ سایت هستهای کشور پایان دهد و با آنها به طور کامل همکاری کند.
خبرنگار ارشد وال استریت ژورنال گزارش داد که در رای گیری امروز ۲۵ کشور به این قطعنامه رای مثبت و ۲ کشور رای منفی دادهاند. ۷ کشور دیگر هم رای ممتنع دادهاند.
سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین، روز جمعه در واکنش به تصویب قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی به بهانه عدم ارائه دو دسترسی تکمیلی به آژانس تصریح کرد:جمهوری اسلامی ایران قطعنامه شورای حکام را کاملاً رد می کند و اقدام مقتضی و مناسب را در واکنش به آن اتخاذ خواهد کرد.
کاظم غریب ابادی با ایراد سخنانی در آخرین روز از نشست فصلی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت؛ "جمهوری اسلامی ایران، بالاترین سطح از همکاری و پذیرش بازرسی های آژانس در میان کشورهای عضو را دارد. در حالی که سالانه بیش از ۳۳ دسترسی تکمیلی از ایران انجام می شود، بزرگ نمایی دو درخواست دسترسی آژانس، در حالی که ایران ابهامات و نگرانی های اصولی در این خصوص دارد و گفتگوها نیز در این زمینه در جریان است، و همچنین تلاش ها در جهت ایجاد یک بحران غیر ضروری بر سر راه این همکاری ها، اقدامی کاملاً غیر سازنده و سیاسی است.