مراد فتحی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یکی از این زندانیان بیش از چهار سال و دیگری حدود ۶ سال بخاطر ارتکاب قتل عمد در زندان تحمل حبس کرده و منتظر اجرای حکم قصاص بودند که با پیگیریهای مستمر مددکاران زندان، همراهی و تلاش شبانهروزی گروههای صلح و سازش، ریش سفیدان و چهرههای سرشناس استان، خانوادههای مقتول با گذشت از اجرای حکم قصاص عزیزانشان، زندگی جدیدی را به این ۲ هدیه کردند.
وی ضمن قدردانی و تشکر از این ۲ خانواده فداکار و با گذشت اضافه کرد: خصیصه گذشت و انسان دوستی از ویژگیهای بارز مردم کُرد در کشور است و همواره و به شکلهای مختلف این موضوع را در استان کردستان میبینیم.
مدیرکل زندانهای کردستان با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون و با گذشت اولیا دم چهار نفر از زندانیان که منتظر اجرای حکم قصاص خود بودند از مرگ حتمی نجات یافتند، افزود: گروههای صلح و سازش زندانهای کردستان با حضور مستمر در پروندههای محکوم به قصاص، در کمک به نهادینه کردن فرهنگ گذشت بسیار موثر واقع شدهاند که امیدواریم با ادامه فعالیتهای بیش از پیش این افراد نیک اندیش و خیرخواه، شاهد بازگشت مجدد افرادی دیگر به جامعه و کانون گرم خانواده هایشان باشیم.
وی از فعالیت هشت گروه صلح و سازش در سطح استان خبر داد و گفت: اعضای گروه صلح سازش متشکل از مددکاران زندانها و همچنین افراد ریش سفید و خوشنام در استان هستند که همواره با تلاش شبانهروزی و روحیهای خستگی ناپذیر در صدد گسترش فرهنگ صلح و سازش در جامعه هستند.
فتحی یادآور شد: در سال ۹۸ نیز اعضای گروه صلح و سازش در ۲۹ مورد موفق به کسب رضایت از اولیاء دم بودند که به نوبه خود در کشور کم نظیر است.