علی مالمیر روز شنبه در گفتوگو با ایرنا با بیان اینکه حمام کبابیان شهر همدان در خیابان شریعتی و محدوده چهار راه کبابیان واقع شده است افزود: مهدی آزادیان مالک این بنا از علاقه مندان به حفاظت و نگهداری آثار تاریخی است که پس از هماهنگی با اداره میراث فرهنگی همدان، تهیه طرح مرمتی و نظارت کارشناسان این اداره کل اقدام به مرمت بنا میکند.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از ۵۰۰ میلیون تومان برای مرمت فضاهای داخلی و بیرونی و تزیینات بنا هزینه شده است و تزیینات این بنا شامل آجرکاری، آهگ بری و کاشیکاری سنتی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان افزود: ۹۰درصد بنا مرمت شده است و به زودی به عنوان سفره خانه سنتی پذیرای شهروندان و گردشگران خواهد بود.
گنبد علویان مرمت میشود
معاون میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی همدان با بیان اینکه تزیینات بنای تاریخی گنبد علویان در اثر عوامل جوی به شدت دچار آسیب شده است گفت: این بنا به زودی مرمت می شود.
احمد ترابی افزود: تزیینات آسیب دیده بنا شامل گچبری و آجرکاری است که مقرر شد مشاور در اسرع وقت نسبت به تهیه طرح اقدام کند.
وی ادامه داد: گنبد علویان در چهارباغ علویان در نزدیکی میدان امامزاده عبدالله شهر همدان قرار دارد و این اثر یکی از شاهکارهای معماری و گچبری بعد از اسلام در همدان است و در شماره ۹۴ در تاریخ ۱۳۱۰/۱۰/۱۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
ترابی گفت: این بنا در بین نمونههای به جا مانده معماری دوره اسلامی بینظیر و از نمونههای منحصر به فرد معماری ایران زمین است که در شهر زیبای همدان قرار گرفته است.
کنترل حریق فصلی سایت هگمتانه
مدیر پایگاه میراث فرهنگی و گردشگری هگمتانه گفت: سلسله اقدامات پیشگیرانه در کنترل حریق فصلی سایت تاریخی هگمتانه امسال با توجه به آتش سوزی های سالهای قبل با جدیت به انجام رسید.
حسن سلطانی افزود: آتش سوزی در تپه هگمتانه مشکل شایعی است و تمرین حریق کنترل شده گیاهان خشکیده فصلی اطراف تاسیسات و انبار در سایت ملی هگمتانه با حضور عوامل یگان و کارکنان پایگاه انجام شد.
وی با اشاره به اینکه این آتش سوزیها اغلب عامل انسانی دارد و یا گرمای هوا و انعکاس آفتاب در شیشه منجر به آن میشود، گفت: محوطه تپه تاریخی هگمتانه دارای وسعت بسیار زیادی است که در فصل بهار و تابستان در قسمت وسیعی از آن علفهای هرز میروید که البته بخش زیادی از آنها به وسیله دروگر ماشینی درو میشوند، اما در بخشی از تپه این امکان وجود ندارد و علفهای هرز این محوطه بنا به دلایل نامعلوم در این فصل از سال معمولا دچار حریق میشوند.
سلطانی با بیان اینکه در اینگونه موارد همکاری خوبی با آتش نشانی داریم افزود: به محض وقوع آتش سوزی، ماموران آتش نشانی در محل حاضر و در همان دقایق اولیه حریق مهار میشود ولی برای رفع مشکل امسال کل منطقه برای نبود رویش علفهای هرز سمپاشی شده و در فصلهای بعدی نیز این محوطه ها دوباره سمپاشی می شود.
وی گفت: با کاشت گونه جدیدی از گیاهان که در مقابل حریق مقاوم هستند تلاش داریم تا از آتش سوزی های بعدی در این منطقه جلوگیری کنیم.