مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری قزوین روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این آتش کوب ها در روستاهایی که در جوار اراضی ملی مستعد آتش سوزی هستند، توزیع می شود.
علی اکبر اسدالهی افزود: این آتش کوب ها در اختیار دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها قرار می گیرد تا در هنگام بروز آتش سوزی در اراضی ملی و کشاورزی از آن برای مهار آتش استفاده شود.
این مسوول با اشاره به اینکه مدیریت آتش سوزی در لحظات ابتدایی وقوع حادثه به مهار و جلوگیری از سرایت آن به اراضی بیشتر نقش بسیار مهمی ایفا می کند،اظهار داشت: جوامع محلی و روستایی از نخستین افرادی هستند که از آتش سوزی اراضی مطلع می شوند و امکان حضور در محل حادثه را دارند بنابراین این قشر در صورت داشتن امکاناتی همچون آتش کوب تا زمان رسیدن آتش نشانان و محیط بانان می توانند نقش مهمی در جلوگیری از سرایت آتش به اراضی مجاور و بزرگ شدن ابعاد حادثه ایفا کنند.
وی با بیان اینکه آتش سوزی در اراضی ملی معمولا به دلیل سرایت آتش از اراضی کشاورزی رخ می دهد، اظهار داشت: با توجه به اینکه بیش از ۷۰ درصد آتش سوزی های رخ داده در اراضی ملی به عوامل انسانی بازمی گردد و عمدتا مربوط به کشاورزانی است که برای از بین بردن بقایای گیاهی در زمین کشاورزی خود آتش روشن می کنند، از طریق آموزش به جوامع محلی درصدد کاهش وقوع این حوادث هستیم.
این مسوول گفت: براساس بررسی های کارشناسان کشاورزی آتش زدن بقایای گیاهی کمک به آماده سازی زمین برای کشت بعدی نکرده بلکه باعث از بین رفتن مواد آلی خاک می شود.
از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۲۰۰ هکتار از مراتع اراضی ملی استان قزوین در آتش سوخته اند.
استان قزوین دارای ۸۵۳ هزار و ۴۸۵ هکتار مرتع، ۲۹ هزار و ۱۵۰ هکتار بیابان و ۲۸ هزار و ۱۵۷هکتار جنگل است که مجموع آنها اراضی ملی و منابع طبیعی استان را تشکیل میدهند.