جلیل بالایی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا، اظهارداشت: از ابتدای سال جاری تاکنون بخشی از منابع طبیعی و اراضی تحت نظارت محیط زیست دچار و منابع طبیعی حریق شده است که با کمک مردم و نیروهای دولتی و نظامی به سرعت مهار شد.
وی افزود: براساس هماهنگی های انجام شده با دستگاه قضایی افرادی که در ایجاد آتش سوزی نقش داشته باشند، به شدت برخورد خواهد شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با اشاره به موضوع جارسوزی یا پس چرا توسط کشاورزان برای کشت دوم، گفت: این رفتار در بسیاری از موارد منجر به سرایت به دیگر زمین های کشاورزی و منابع طبیعی می شود.
بالایی توضیح داد: سازمان جهاد کشاورزی باید ضمن آموزش و توجیه کشاورزان در خصوص آثار مخرب جارسوزی بر خاک و نیز آلودگی هوا آنان را از رفتار مجرمانه آگاه کند.
وی تاکید کرد: در صورت مشاهده هرگونه آتش زدن جار و پسچرای دام ها برخورد قضایی با عاملان در اسرع وقت در دستور کار قرار خواهد گرفت.
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه نقش سازمان های مردم نهاد به ویژه در حوزه های محیط زیست منابع طبیعی و هیات های ورزشی را در بسیج نیروی انسانی جوان و توانمند حایز اهمیت دانست و از فرمانداران خواست تا با تشکیل جلسه با آنان برنامهریزی لازم به منظور مشارکت دقیقتر و هوشمندان تر به عمل آورند.
بالایی اطلاع رسانی مردم در دقایق اولیه آتش سوزی و آسان بودن اطفای حریق قبل از گسترش آتش به سایر مزارع و منابع طبیعی را بسیار حیاتی دانست و از مردم خواست به محض مشاهده آتش سوزی مراتب را به نزدیکترین دستگاه متولی دهیاری، بخشداری، خدمات جهاد کشاورزی، فرمانداری، پلیس ۱۱۰، یگان حفاظت منابع طبیعی و یا با شماره های ۱۲۵ و ۱۵۰۴ اطلاع دهند.
وی نقش دهیاران به عنوان نیروهای میدانی موثر و مطلع در روستا اشاره و افزود: دهیاران به عنوان مسوول مدیریت بحران روستا مهمترین نقش را در هماهنگی، اطلاع رسانی و بسیج مردمی در ساعات اولیه آتشسوزی دانست و ضمن قدردانی از آنان خواست که تا پایان فصل گرما هوشیارانه و مداوم آماده باشند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با اشاره به ابلاغ قانون مدیریت بحران کشور تصریح کرد: متولی امر مهار آتش در شهرها شهرداری، در روستا دهیاری، در مراتع و جنگلها اداره منابع طبیعی و در مزارع کشاورزی جهاد کشاورزی و در مناطق حفاظت شده سازمان حفاظت از محیط زیست است که باید به عنوان فرمانده میدان حادثه وارد عمل شده و در صورت کمبود امکانات و یا تجهیزات از فرماندار برای دعوت به همکاری سایر دستگاه ها درخواست کند.
استان کرمانشاه ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۰ درصد آن را عرصههای منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.
۹۶۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغ نیز در استان کرمانشاه وجود دارد.
در این استان همچنین سه منطقه حفاظت شده شامل منطقه حفاظت شده بیستون با ۵۴ هزار هکتار، بوزین و مرهخیل در پاوه با ۲۳ هزار هکتار و قلاجه هم با حدود ۴۳ هزار هکتار وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۱
کرمانشاه- ایرنا- مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه گفت: شناسایی و برخورد قضایی با عاملان آتشسوزی مراتع و جنگلهای سطح استان به صورت ویژه در دستور کار قرار دارد.