مهدی دهرویه روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اقلام بهداشتی و معیشتی بویژه در دوره شیوع کرونا بدون هیچ نگاه تبعیضآمیز میان پناهجویان و مهاجران افغانستانی ساکن در گلستان توزیع شده و روند اهدای این کمکها همچنان ادامه دارد.
وی خاطرنشان کرد: خدمات دولت به مهاجران افغان ساکن در استان گلستان جدای از کمک تشکلهای عام المنفعه است که از گذشته تاکنون وجود داشته و دارد.
وی بیان داشت: از زمان شیوع کرونا آموزش، اطلاعرسانی و آگاهی بخشی در مورد علل شیوع، روش های انتقال و چگونگی پیشگیری از آن بین مهاجران افغان انجام شد و با توجه به حساسیت موضوع، نظارت بر خانوادههای پناهجو ادامه یافت.
وی گفت: اکنون بهره مندی ۱۵۰ خانوار افغانستانی آسیبپذیر از کارت خرید ۳۲ میلیون ریالی در دست انجام است تا بخشی از نیاز رفاهی آن ها با کمک خیرین و گروه های مردم نهاد برطرف شود.
دهرویه با یادآوری سکونت افزون بر ۳۰ هزار تبعه افغانستان در گلستان اعم از مجاز و غیرمجاز اظهار داشت: این استان اقدامات مناسبی برای مهاجران و پناهندگان دارد و با تشکیل کمیتههای حل اختلاف، تقویت بنیان های فرهنگی حفظ فرهنگ اقوام، شرایط سکونت و استفاده از امکانات را برای آنان فراهم کرده است.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی گلستان حمایت از افغانهای ساکن در این استان طی دوره سیل پارسال را مورد اشاره قرار داد و گفت: پس از این حادثه قهری، جدای از خدمات عمومی که به سیلزدگان محله افغانآباد گنبدکاووس ارائه شد، اجاره بهای یک سال ۳۵ خانواری که منزل آنان بطور کلی تخریب شده بود، پرداخت شد.
دهرویه افزود: امسال کار احداث ۲ مدرسه در گرگان و گنبدکاووس از محل مشارکت خیرین به میزان ۵۰ درصد حق السهم و مابقی از محل کمکهای بینالمللی آغاز شد و علاوه بر آن، احداث یک مرکز فرهنگی - آموزشی برای آموزش زنان سرپرست خانوار و توانمندسازی آنان تا زمان حضورشان در ایران آغاز شد.
وی تصریح کرد: در گلستان ارتباط و تعامل مطلوبی میان مسوولان امور پناهندگان با پناهجویان و مهاجرین برقرار شده است.
گلستان حدود 1.9 میلیون نفر جمعیت دارد و مهاجران خارجی بیشتر در شرق این استان ساکن هستند و بسیاری از آنها با خانوادههای ایرانی پیوند عاطفی یا فامیلی خوردهاند.