معاون هماهنگکننده سپاه علی بن ابیطالب(ع) قم در این همایش بیان کرد: یکی از ویژگیهای مهم ایران در مواجهه با کرونا، روحیه مواسات و همدلی مردم در مقایسه با کشورهای غربی بود.
سرهنگ مهدی کبیری پور ابراز داشت: قم سپر بلای کشور در شناسایی کرونا بود و هرگز اینطور نبود که این ویروس از قم آغازشده باشد.
معاون هماهنگکننده سپاه قم اظهار داشت: در این شرایط بسیاری از نیروهای مردمی و بسیج برای امدادرسانی به بیماران کرونایی در مراکز درمانی قم مستقر شدند.
وی گفت: باوجود برخی کارشکنیها در تولید ماسک خانگی به دلیل روح صنعتی کارگاههای مجوز دار، مردم در این عرصه نیز پایکار آمدند.
معاون هماهنگکننده سپاه علی بن ابیطالب(ع) قم خاطرنشان کرد: برای تولید ماسک در محیطهای خانگی مجوز یکساله از تهران گرفته شد در حالی مسوولان قمی هرگز حاضر به صدور این مجوزها نبودند.
وی ابراز کرد: تامین آبمعدنی و آبمیوه برای بیماران کرونایی نیز به موازات اقدامات دیگر توسط گروههای مردمی شکل گرفت.
کبیری پور تصریح کرد: کرونا همچنان در قم موج میزند و اینگونه نیست که این ویروس به نقطه پایان خود رسیده باشد.
وی اظهار داشت: گروههای مردمی برای دریافت اجازه غسل متوفیان کرونایی هفتخوان رستم را رد کردند و مسوولان علوم پزشکی در این رابطه بسیار سختگیری میکردند.
کبیری پور عنوان کرد: با شیوع کرونا مشکلات معیشتی مردم بیشتر از گذشته شد و باز همین گروههای مردمی بودند که برای تهیه بستههای مردمی پیشگام شدند.
وی یادآور شد: با وساطت افراد صاحب نفوذ بسیاری از اجارهبهای خانهها و مراکز تجاری در قم بخشیده یا تقسیط شد درحالیکه نمونههای این مسائل در کشورهای خارجی مشاهده نمیشود.
معاون هماهنگکننده سپاه علی بن ابیطالب(ع) قم افزود: عامل اصلی در کنترل بیماری کرونا در قم یاری خداوند و همدلی مردم بود و اگر بخواهیم محاسبات مادی و واقعیتهای میدانی را لحاظ کنیم امروز باید موج دوم کرونا با قدرت آغازشده بود.
کبیری پور ابراز داشت: در ماههای اول شیوع کرونا وضعیت برخی از محلههای قم کاملا قرمز و هشدارآمیز بود اما بهمرور وضعیت بهسوی مطلوبیت پیش رفت.
معاون هماهنگکننده سپاه علی بن ابیطالب(ع) قم گفت: باید مدل و الگو مواجه با کرونا در ایران به ساختار و مبانی علمی در سطح مراکز دانشگاهی تبدیل شود.
وی تصریح کرد: مشکلات امروز کشور از آنجایی ناشی میشود که مدل و الگو اداره کشور بر مبنای الگوهای غربی است که هرگز با تغییر دولتها و جناحهای اصولگرا و اصلاحطلب اصلاح نخواهد شد.
کبیری پور گفت: برای قدم گذاشتن در مسیر تمدن نوین اسلامی باید به دنبال تبیین و اجرای یک مدل ایرانی و اسلامی مدیریت و حکمرانی باشیم.
معاون هماهنگکننده سپاه علی بن ابیطالب(ع) قم ابراز کرد: سیاری از شیوههای حکمرانی در کشور مانند بانکداری با مبانی اصیل اسلام فاصله دارد و شباهتی با اصول اساسی اسلام ندارد.
وی همچنین مشکلات فرهنگی جامعه را موردتوجه قرار داد و ابراز داشت: برای حل مشکلات فرهنگی در جامعه نیازمند یک انقلاب و تحول اساسی در مسائل فرهنگی هستیم.
باوری به پژوهش های دانشگاهی نیست
رییس دانشگاه قم نیز در این همایش گفت: با وجود مشکلاتی که کرونا به وجود آورد اما دانشگاه قم پویا و فعال به فعالیت های خود ادامه داد.
حجت الاسلام و المسلمین عسکر دیرباز ابراز کرد: برقراری ارتباط صمیمی و دلسوزانه با دانشجویان انتظاری است که دانشگاه قم امروز از اساتید خود دارد.
وی اظهار داشت: اساتید باید به گونه ای رفتار کنند که دانشجویان احساس کنند دست پر مهر اساتید آنها را یاری و حمایت می کند.
وی اضافه کرد: باید ساختارهایی از نظر کاربردی در قالب پرژوهش های مختلف تدوین شود تا بخشی از مشکلات کنونی را برطرف کند.
دیرباز ادامه داد: کشور از نظر ظرفیت های پژوهش کمبودی ندارد آن چه که امروز سبب مشکل شده عدم باور و اجرای این پژوهش توسط برخی مجریان و دولتمردان است.
در پایان این همایش که با حضور علی رضا زاکانی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی برگزار شد از جمعی از اساتید بسیجی فعال در بخش های درمانی، تولیدی و علمی استان در روزهای کرونایی قم با اهدا لوحی تقدیر شد./