لندن- ایرنا- صدها تن از معترضان به نژادپرستی برای چهارمین هفته پیاپی در سراسر انگلیس دست به تظاهرات زده و برای شهروند سیاهپوستی که ماه گذشته به دست پلیس سفید پوست آمریکا کشته شد، شعار عدالت‌خواهی سر دادند.

تظاهرات کنندگان مانند هفته‌های گذشته ظهر امروز (شنبه) در هاید پارک واقع در قلب لندن تجمع کرده و با سر دادن شعارهایی علیه تبعیض نژادی، نابرابری اجتماعی و ضد امپریالیسم به سمت پارلمان راهپیمایی کردند.

صدها معترض دیگر نیز پس از تجمع در مقابل سفارت آمریکا در لندن، فریاد ضد ترامپ سر داده و سپس به سمت پارلمان تظاهرات کرده تا به سایر معترضان ملحق شوند.

پلیس ضد شورش که در هفته‌های گذشته با معترضان درگیر شده بود، حضور پررنگی برای کنترل اوضاع و جلوگیری از بروز خشونت داشت. 

بر اساس گزارش رسمی پلیس لندن، بیش از ۲۳۰ نفر در جریان تظاهرات سه هفته گذشته دستگیر و ۳۵ نفر تحت تعقیب قرار دارند.

در سایر شهرهای انگلیس از شمال تا جنوب اسکاتلند و از شرق تا غرب ولز نیز تظاهرات کنندگان به نشانه همبستگی با معترضان ضد نژادپرستی در سراسر جهان راهپیمایی کردند.

انگلیسی‌ها به تأسی از معترضان در دیگر کشورها خواستار حذف تندیس شخصیت‌هایی شده‌اند که نماد برده داری و نژادپرستی هستند.  

آن‌ها سه هفته پیش مجسمه «ادوارد کلستون» یکی از برده‌داران ثروتمند قرن ۱۷ را در شهر بریستول سرنگون کرده و به آب انداختند. پس از آن مجسمه «رابرت میلیگان» تاجر برده در قرن ۱۸ میلادی نیز از مقابل موزه‌ داکلندز لندن پایین کشیده و به موزه منتقل شد.

مسؤولان دانشگاه آکسفورد نیز در واکنش به اعتراض دانشجویان، با حذف مجسمه سیسیل رودز (رودس) بازرگان و سیاستمدار انگلیسی قرن نوزدهم از سردر ساختمان یکی از دانشکده‌ها موافقت کرده‌ و قرار است به موزه منتقل شود.

در همین حال، بانک مرکزی و کلیسای انگلیس نیز با صدور بیانیه‌های جداگانه‌ای از نقش رؤسای پیشین خود در تجارت برده عذرخواهی کرده‌اند.

صادق خان شهردار لندن دستور داده تا همه مجسمه‌ها و اسامی خیابان‌های پایتخت انگلیس بازنگری شود. وی خواستار برچیده شدن تندیس‌های مربوط به برده‌داران شده و گفته که لندن باید با واقعیت تلخ تاریخ برده‌داری خود روبرو شود.

تحلیل‌گران معتقدند؛ دومینوی واژگونی تندیس سیاستمدارانی که باعث گسترش فقر و نابرابری اجتماعی شده اند، با قتل جورج فلوید در آمریکا آغاز شده است.

فلوید ۶ خرداد گذشته در حالی که یک افسر پلیس سفیدپوست آمریکایی زانویش را روی گردن او گذاشته بود، به طور غم‌انگیزی جان سپرد. این تراژدی باعث گسترش موج نارضایتی از تبعیض‌نژادی و نابرابری در سراسر این کشور و جهان شد.