دکتر حسین زارع روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این مدت پنج هزار و ۷۲۱ نفر داوطلب اهدای خون به مراکز ثابت و سیار خونگیری استان مراجعه داشته اند که از این تعداد چهار هزار و ۶۸۵ نفر موفق به اهدای خون شدند.
وی به پویش بسیج بانوان با عنوان «هر خانه یک پایگاه اهدای خون» اشاره ای کرد و افزود: در این طرح بانوان بسیجی از اهدای خون استقبال کردند.
زارع فرهنگ سازی و اطلاع رسانی برای خونگیری را نیز از دیگر دلایل افزایش خونگیری توسط بانوان دانست و گفت: بانوان نقش بسیار مهمی در خانواده ایفا می کنند و می توانند الگوی مناسبی برای ترویج اهدای خون در خانواده و جامعه باشند، به همین منظور از بانوان هم استانی دعوت به اهدای خون می شود.
وی با بیان اینکه بانوان پیش از اهدای خون، از نظر کم خونی معاینه شده و در صورت لزوم درمان خواهند شد، اظهار داشت: انتقال خون خراسان شمالی نیاز خونی ۱۲ بیمارستان را برآورده می کند و پاسخگوی تمامی نیازهای خونی مراکز درمانی استان است.
وی شاخص اهدای بانوان در سه ماه سال جاری را هشت درصد دانست و افزود: این شاخص در سال گذشته ۴.۹ درصد بود.
زارع در خصوص آمار مقایسه ای در بازه زمانی مشابه سال گذشته گفت: میزان ۱۱.۳۵ درصد کاهش در مراجعه، ۴.۲۹ درصد رشد در میزان اهدای خون و ۳.۶ درصد کاهش در اهدای مستمر دیده می شود.
وی اظهار داشت: شاخص اهدای خون در استان در سال جاری ۸۱.۹ درصد و سال گذشته ۶۹.۶ درصد است.
وی شاخص اهدای مستمر را در سال جاری نیز ۵۶.۵ درصد دانست و گفت: این شاخص در سال گذشته ۶۱.۱ درصد بوده است.
مدیرکل انتقال خون خراسان شمالی گفت: این استان واحد مجزای پلاسما آفریزیس ندارد و برای راه اندازی آن رایزنی هایی زیادی نیز داشته ایم که کمبود فضا تاکنون مانع اجرای آن شده بود.
وی اظهار داشت: در مرکز خونگیری استان از فرد خونگیری شده و پس از آن پلاسما از خون احصا می شود اما، در صورت داشتن دستگاه آفریزیس به طور مستقیم از فرد اهدا کننده پلاسما دریافت می شود.
زارع گفت: در احصای پلاسما مجزا بیشتر برای پلاسما درمانی در بحث ویروس کرونا مورد استفاده قرار می گیرد.
وی افزود: از یک واحد خون سه محصول پلاکت، پلاسما و گلبول قرمز فشرده به دست می آید که در این استان این محصولات از خون احصا می شود.
وی اظهار داشت: درخواست دستگاه پلاسما آفریزیس را داده ایم که برای این منظور نیاز به فضای مورد نیاز، آموزش و تجهیزات را داریم که قول مساعد برای آینده نزدیکی در این خصوص داده اند.
زارع بر پلاسما درمانی در بحث بیماری کرونا نیز تاکید کرد و گفت: به علت اینکه در این استان این دستگاه وجود ندارد نمی توانیم از داوطلبان نیز پذیرش داشته باشیم.
مدیرکل انتقال خون خراسان شمالی اظهار داشت: ۲۵ هزار و ۲۷۱ نفر، سال گذشته برای اهدای خون به مراکز ثابت و سیار خونگیری استان مراجعه کردند که از این تعداد ۱۹ هزار و ۹۷ نفر موفق به اهدای خون شدند.