معصومه محمدی روز یکشنبه به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این مراکز مداخلات سمزدایی و پرهیزمدار با استفاده از رویکردهای درمان و بازتوانی اعتیاد انجام و رفع چالشهای خانوادگی و اجتماعی بیمار، مداومت بر مراقبت بیمار، مداخلات روانی، اجتماعی و توانمندسازی شغلی در این مراکز برای فرد معتاد خانواده آنها ارائه میشود.
وی گفت: بیماران پس از پذیرش در این مراکز، وارد مرحله سمزدایی شده و به مدت ۲ هفته این مرحله را میگذرانند و پس از سمزدایی، به مدت ۱۰۰ روز به صورت اقامتی از خدمات درمانی روانی، اجتماعی و معنوی به صورت نظامند بهرهمند میشوند.
محمدی، با اشاره به صدور فراخون راهاندازی این مرکز افزود: استقبال برای تاسیس مرکز بالا بوده، پیشبینی میشود تا پایان تیرماه این مرکز در استان فعال شود.
به گفته وی، در سالهای گذشته سازمان بهزیستی با فعال کردن مراکز درمانی سرپایی، اقامتی و کاهش آسیب به صورت مراکز گذری یا مراکز دی آی سی (DIC) فعالیت داشته است.
محمدی اظهار داشت: هماکنون ۲۵ مرکز ترک اعتیاد در استان با مجوز بهزیستی در حوزه درمان بیماران معتاد فعال است که از این تعداد ۱۸ کمپ و هفت مرکز مرکز با روش متادون درمانی(MMT) است.
به گفته وی، سال گذشته ۶ هزار و ۷۹۰ نفر برای درمان به این مراکز مراجعه کردند و موفق به ترک اعتیاد شدند.
وی با اشاره به بازگشت مجدد درصد کمی از معتادان بهبود یافته ، افزود: حمایت شغلی، خانواده و تغییر نگرش خانواده نسبت به معتاد بهبود یافته از راههای موثر در کاهش بازگشت به اعتیاد این افراد است.
یکم تا هفتم تیرماه به عنوان هفته مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شده است.