علیاصغر خانی در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی و پس از استماع گزارش وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: بسیاری از کشورهای توسعه یافته در صنعت کشاورزی هر ساله با آمایش سرزمین و توانمندیهای اقلیمی و بررسی نیازهای کشور اقدام به ارائه الگوی کشت و محصول به کشاورزان میکنند و این کار باعث کاهش زیان کشاورزان ناشی از نبود تقاضا و یا مخاطراتی مثل سرمازدگی میشود.
نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی افزود: توسعه دامداری کوچک و حمایت از آن نیز موضوع دیگری است که باید مدنظر وزارت جهاد کشاورزی باشد، چرا که تمرکز بر روی دامداریهای بزرگ، موجب از بین رفتن سرمایهگذاریهای خرد و گسترش مهاجرت از روستاها به شهرها، حاشیهنشینی و بیکاری میشود.
خانی تصریح کرد: ساماندهی سندهای اراضی کشاورزی، مطالبه دیگر کشاورزان است. کشاورزانی که ۳۰ یا ۴۰ سال بر روی یک زمین کشاورزی کار کردهاند تصرف زارعانه بوده است و به دلیل نداشتن سند، نمیتوانند روی زمین وام و یا تسهیلات کشاورزی بگیرند و این کشاورزی باید علوفه و همه نیازهای کشاورزی خود را از بازار آزاد بدون هیچگونه تسهیلات و وامی تهیه کنند.
وی عنوان کرد: همچنین بسیاری از زمینها به طور اسمی در اختیار بنیاد مستضعفان و بنیاد علوی است که از معضلات و مشکلاتی است که در اکثر نقاط کشور داریم.
نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: ماده ۵۶ در این زمینه تعیین تکلیف کرده و گفته زمینهایی که در اختیار بنیاد مستضعفان و بنیاد علوی است براساس این ماده ۵۶ باید تعیین تکلیف شوند. از آنجایی که این زمینها نمیتوانند وام و تسهیلات بگیرند ۴۰ سال است که بهصورت اسمی در اختیار بنیاد مستضعفان و بنیاد علوی است ولی تصرف زارعانه در اختیار کشاورزی است که باید تعیین تکلیف شوند.