سمنان- ایرنا- رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمنان گفت: فرسایش بادی سالانه رقمی در حدود ۳۶ میلیارد ریال به زیرساخت‌های این شهرستان خسارت می‌زند.

معصومه منظمی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: بادهای شدید با جا به‌ جا کردن شن و ماسه در مناطق بیابانی منجر به فرسایش بادی و خسارت به زیرساخت‌ها مانند جاده و راه آهن و مزرعه های کشاورزی می‌شود.
وی افزود: یک میلیون و ۱۱۷ هزار و ۹۷۴ هکتار از مساحت شهرستان سمنان را عرصه‌های منابع طبیعی تشکیل می‌دهد که از این میزان ۷۴۶ هزار و ۳۹۷ هکتار بیابان است و از این وسعت ۲۷۱ هزار و ۴۳۱ هکتار در معرض فرسایش بادی است.
منظمی اظهار داشت: سه کانون فرسایش بادی در شهرستان سمنان وجود دارد که با اجرای طرح‌های بیابانزدایی مانند بذرپاشی، کنترل هرزآب و کاشت نهال در وضعیت بحرانی قرار ندارد.
وی ادامه داد: ۱۴ هزار و ۳۲۲ هکتار از مناطق بیابانی شهرستان سمنان برای مقابله با بیانزایی در سال‌های گذشته تاغ‌کاری شده است.
منظمی تصریح کرد: سال گذشته ۲۰۰ هکتار بذرپاشی در شهرستان سمنان به منظور مقابله با بیابانزایی انجام شد که در وسعت ۱۰۰ هکتار با کمک جوامع محلی صورت گرفت.
وی اضافه کرد: ۲۵۰ هکتار از عرصه‌های بیابانی شهرستان سمنان سال گذشته از محل صندوق توسعه ملی نهال‌کاری شد و تا ۲ سال به منظور اطمینان از سبز ماندن نهال‌ها طرح آبیاری و مراقبت انجام می‌شود.
وی تصریح کرد: زمستان سال گذشته ۱۵۰ هزار اصله نهال سازگار با شرایط آب و هوایی شهرستان سمنان مانند زبان گنجشک، عرعر، زیتون تلخ و سرو برای کاشت بین مردم توزیع شد تا از این طریق بتوان مشارکت مردمی را در تقویت پوشش گیاهی به منظور بیابانزدایی افزایش داد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمنان گفت: نتیجه تخریب پوشش گیاهی،چرای بی از حد دام در مراتع، توسعه نامناسب شهرها و روستاها بدون توجه به آمایش سرزمین و استفاده بیش از حد از منابع آب زیرزمینی از جمله دلایل بیابانزایی است و توسعه و تقویت پوشش گیاهی و اصلاح نحوه برخورد با طبیعت راهکار بیابانزدایی است.
بیش از ۶۰ درصد از عرصه های منابع طبیعی در شهرستان سمنان را مناطق بیابانی تشکیل می دهد.