کرمانشاه- ایرنا- رییس کل دادگستری استان کرمانشاه با بیان اینکه با جدیت به دنبال کاهش بازداشتی‌های غیرضروری در استان هستیم، گفت: اجازه نمی‌دهیم افراد به دلیل بازداشت‌های غیرضروری برچسب بخورند.

«پرویز توسلی‌زاده» روز سه‌شنبه به مناسبت هفته قوه قضاییه در گفت و گو با ایرنا به کاهش چشمگیر بازداشتی‌ها در استان اشاره کرد و افزود: براساس آماری که استخراج کردیم در مهرماه سال ۱۳۹۸ در کرمانشاه ۲ هزار و ۴۰۰ نفر به دلایل مختلف از جمله سرقت و مواد مخدر و سایر جرم‌ها بازداشت شدند که این رقم در پایان فروردین سال ۹۹ به ۳۰ نفر کاهش یافت.

۲۰درصد جرایم نیاز به برخورد دارد

رییس کل دادگستری استان کرمانشاه در ادامه سخنانش گفت: برخی از بازداشتی‌ها ضروری نبوده و نباید اجازه دهیم به دلیل بازداشت‌های غیرضروری مردم برچسب بازداشتی و زندانی بخورند.

توسلی‌زاده با بیان اینکه ۱۰ تا ۲۰ درصد جرایم با اهمیت هستند که باید با شدت با آنها برخورد شود، افزود: برخورد با جرایمی مانند سرقت مسلحانه، قاچاق اسلحه و مشروبات الکلی، زمین‌خواری و برخی از این دست جرایم ضروری و نیاز جامعه است و از این رو از قضات هم خواسته‌ایم به شدت با این جرایم برخورد کنند.

رییس کل دادگستری استان کرمانشاه با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم کاهش جمعیت کیفری (تعداد زندانیان)، اظهار داشت: ما به شدت به دنبال این هستیم که قضات اعتقاد به مجازات کردن را کنار بگذارند ذهن‌شان به سمت بازداشت کردن افراد نرود و تا حد ممکن از صدور حکم زندان جلوگیری کنند و از مجازات های جایگزین حبس استفاده نمایند که این امر باعث کاهش زیاد آمار زندانیان شده است.

 وی با بیان اینکه سیاست ما این است که تا می‌توانیم نگذاریم مردم برچسب بخورند، به آسیب‌های عاطفی، مالی و اجتماعی زندانی شدن افراد پرداخت و افزود: قضات باید زندانیان را ببینند و از زندان ها بازدید کنند و هر ماه گزارشی در این خصوص به ما بدهند.

وی با بیان اینکه یکی از راه‌های کاهش جمعیت کیفری در استان این است که مردم کمتر بازداشت شوند، گفت: ما در راستای تحقق این هدف نیازمند همراهی، همکاری و مشارکت مردم هستیم.

او پیشگیری از وقوع جرم را یکی از برنامه‌های دستگاه قضایی در استان دانست و گفت: برای اجرایی کردن این برنامه به دنبال این هستیم که قضات را همراه مجموعه کنیم و خوشبختانه تمام قضات استان نیز به این موضوع معتقد هستند.

وی با تاکید بر اینکه قضات باید زندان را ببینند و از نزدیک با زندانیان صحبت کنند، گفت: در نظر داریم که ذهن قضات را به این سمت ببریم که کمتر به دنبال بازداشت افراد باشند.

او یادآوری کرد که به دنبال حل مشکلات مردم در دادگستری استان با همراهی و همکاری قضات انقلابی هستیم و در این راه به کمک مردم نیز نیاز داریم.

وی اظهار داشت که ما اعتقاد داریم که مردم باید با آرامش زندگی کنند و به دنبال کارهای تولیدی باشند. 

دنبال جلب اعتماد مردم هستیم

رییس کل دادگستری استان کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه به دنبال جلب اعتماد عمومی هستیم، گفت: ما در راستای احقاق حقوق مردم تلاش می‌کنیم و از مردم هم می‌خواهیم به دستگاه قضایی اطمینان داشته باشند و تصمیمات و آرا قضات را قبول کنند.

توسلی‌زاده همچنین از مردم خواست آگاهی و دانش خود در زمینه موضوعات حقوقی را بالا ببرند و بدانند هرچه این آگاهی‌ها بالا برود و در دادگستری هم به دنبال افزایش آگاهی‌های حقوقی مردم هستیم و از قضات و کارکنان نیز خواسته‌ایم برای قانع کردن مردم تلاش کنند.

او از مردم خواست از طریق تلفن گویا اداره کل دادگستری کل استان به شماره ۳۸۲۱۱۱۷۰ مشکلات خود را به مجموعه دادگستری استان اعلام کنند و ما هم با جدیت پیگیری می‌کنیم.

وی با بیان اینکه به دنبال آسان کردن رابطه با مردم بوده و هستم، گفت: از این طریق بیشتر به مردم نزدیک می‌شویم و بر مشکلات مسلط خواهیم شد و دیگر نیازی نیست مردم برای رفع مشکلات در دادگستری به دنبال واسطه باشند.

او یادآوری کرد که در طول ۹ ماه اخیر هرکسی با شماره گویا دادگستری استان تماس گرفته مشکل او را پیگیری کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه اکنون بیش از ۲۳ هزار پرونده در شعبه دادگستری استان موجود است، کاهش پرونده‌های موجود در دادگستری را به عنوان یکی از مهمترین شاخصه‌های مدنظر این مجموعه عنوان کرد و افزود: ما باید به جایی برسیم که دیگر پرونده‌ای تشکیل نشود و دادگستری کمترین نقش را در زندگی مردم داشته باشد.

او با تاکید بر اینکه مردم در حوزه مسائل حقوقی باید به روابط حقوقی پایبند باشند، از مردم خواست  قراردادهای خود را شفاف ببندند تا منشأ اختلاف نشود.

امضای یک مشاور حقوقی در ذیل هر قرارداد املاک باید باشد

رییس کل دادگستری استان کرمانشاه درادامه با بیان اینکه در استان کرمانشاه بیش از پنج هزار مشاور املاک وجود دارد، گفت: در حوزه مشاوران املاک یک کار استثنایی انجام شد و آن این است که در ذیل هر قرارداد، باید امضای یک مشاور حقوقی باشد و همچنین تمامی قراردادها باید دارای هلوگرام باشند.

توسلی‌زاده با اشاره به اختلافات و هزینه‌هایی که روابط حقوقی غیرشفاف به جامعه تحمیل می‌کند، افزود: دعاوی حقوقی بعضا زمان‌بر هستند و آسیب‌هایی را به مردم و جامعه تحمیل می‌کنند و  اگر مردم از مشاوران حقوقی بهره‌ ببرند این مشکلات ایجاد نمی‌شود.

وی پرداختن به پرونده‌های پرشاکی و نیز پرونده‌هایی که از گذشته بلاتکلیف مانده‌اند را جزو دیگر اولویت‌های دادگستری استان کرمانشاه بیان کرد.

نقدیندگی را به سمت تولید ببرید

رییس کل دادگستری استان کرمانشاه در ادامه از بانک ها و موسسات اعتباری خواست وام و اعتبارات مالی را در اختیار افراد دارای صلاحیت قرار دهند تا نقدینگی به سمت تولید برود و گفت: ما به دنبال رفع اختلافات بین بانک‌ها و تولیدکنندگان هستیم تا بتوانیم به تولید کمک کنیم و کار هیچ واحد تولیدی متوقف نشود.

توسلی‌زاده با بیان اینکه ارتباط ما با تمامی نهادها و مردم یک ارتباط بسیار خوب است، افزود: در مدت ۹ ماهه حضورم در سمت ریاست کل دادگستری استان کرمانشاه بنده و همکارانم تمامی موارد درخواست ملاقات را پذیرفته‌ایم و دستورات راهگشایی در خصوص مشکلات مردم صادر کرده‌ام.

وی استفاده از خلاقیت و توان فکری تمامی پرسنل دادگستری و ایجاد صلح و سازش مدیریت اختلافات مردم قبل از آنکه به مشکلات بزرگتر منتهی شود را از دیگر اهداف مجموعه تحت مدیریتش اعلام کرد.

او با اشاره به ماجرای فوت آسیه پناهی، ادامه داد: این کار به صورت بهتری می‌توانست انجام شود و صحنه‌های قابل قبولی در این قضیه شاهد نبودیم و بلافاصله افراد مقصر در این موضوع بازداشت شدند و این موضوع در حال پیگیری است.

وی همچنین پرونده گلیم و گبه را نیز خاتمه یافته دانست و شایعات مطرح شده در فضای مجازی مبنی بر شکایت مسؤولان مکتب گلیم و گبه را بی‌اساس و بی‌حاصل دانست و از مردم خواست به این گونه موارد توجهی نکنند.

او اعلام کرد که به زودی دادگاه علنی رسیدگی به پرونده برخی از اعضای سابق شورای شهر کرمانشاه برگزار می‌شود.