«علی اسلامی» امروز (یکشنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه برخلاف اینکه روند معاملات بورس چند ماه متوالی کاملا صعودی بود اما در خردادماه با روزهای پر نوسانی در این بازار همراه بودیم، افزود: بعد از مدتها رشد طولانی شاخص بورس، طبیعی بود که برخی از سرمایهگذاران احتیاط بیشتری را نسبت به ورود منابع جدید به بورس و سرمایهگذاری مجدد در این بازار در پیش بگیرند.
اسلامی خاطرنشان کرد: در خرداد ماه حجم جریان ورود نقدینگی با شدتی که در فروردین و اردیبهشتماه صورت گرفت انجام نشد و این موضوع باعث کاهش در شتاب رشد بازار سرمایه شد.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: برخی از حقوقیها با فروش بخشی از سهام خود، جریان خروج نقدینگی از بازار را به راه انداختند به همین دلیل بازار به صورت یک سویه با روند افزایشی همراه نشد.
وی اظهار داشت: در خرداد ماه با وجود کاهش ورود نقدینگی و نیز افت در شتاب رشد این بازار، باز هم شاهد رکوردشکنیهای جدید در شاخص بورس و بیشترین ارزش معاملات روزانه در این بازار بودیم.
اسلامی با اشاره به تداوم حمایتهای دولت از بازار سرمایه تاکید کرد و افزود: براساس پیشبینیهای صورت گرفته حمایت دولت از این بازار در ماههای آینده ادامهدار خواهد بود، به همین دلیل به نظر میرسد بازار سرمایه نسبت به سایر بازارهای موازی از یک دوره معاملات خاصی در اقتصاد کشور برخوردار باشد.
این کارشناس بازار سرمایه به افزایش اشتیاق ورود شرکتهای جدید به بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: در خردادماه شاهد استقبال بینظیر مردم به صندوقهای سرمایهگذاری و حضور غیرمستقیم آنها در بورس بودیم که این موضوع شایسته تقدیر است و زمینه کاهش ریسک سرمایهگذاری افراد تازه وارد به بورس را فراهم خواهد کرد.
اسلامی خاطرنشان کرد: به مرور زمان این دسته از ابزارها دارای جذابیت بیشتری نسبت به سرمایهگذاری مستقیم برای سرمایهگذاران غیر حرفهای پیدا خواهند کرد که این اتفاق نشاندهنده حرکت بازار سرمایه به سمت حرفهای شدن است.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه هیچ سرمایهگذاری نباید در انتظار رشد یک سال گذشته بازار سرمایه باشد، افزود: به طور حتم بازار سرمایه با شتاب یک سال گذشته رشد نمیکند اما به نظر میرسد همچنان بازده بازار سرمایه نسبت به سایر بازارهای اقتصادی و جایگزین بالاتر خواهد بود.
به گفته وی، در ماه گذشته پر رونقترین صنعت در بازار سرمایه صنعت پالایشگاهی بود و بعد از آن صنعت بانکداری و خودروییها در مسیر رشد قرار گرفته بودند.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان به اینکه دو ETF پالایشگاهی و خودرو در راه ورود به بورس هستند، گفت: در مرحله نخست عرضه این صندوقها استقبال زیادی از آنها صورت نگرفت و بخش زیادی از واحدهای این صندوق باقی ماند.
وی تصریح کرد: اما تجربه نشان میدهد که مردم از مرحله جدید عرضه این صندوقها استقبال بیشتری خواهند کرد.