قدیر موسی خانی روز یکشنبه در نشست پیشگیری از حریق مزارع و مراتع استان که با حضور شهرداران و دهیاران در استانداری قزوین برگزار شد، با بیان اینکه هر ساله با گرم شدن هوا شاهد حوادث آتش سوزی در مزارع و مراتع هستیم، اظهار داشت:گزارشها نشان داده که خطای انسانی دلیل عمده آتشسوزیها است.
وی اظهار داشت: بارندگیهای مناسب پوشش گیاهی در اماکن تفریحی، بیابانها و مزارع کشاورزی را افزایش داده که خشک شدن این گیاهان در فصل گرما بستر مناسبی برای وقوع آتش سوزی شده است.
این مسوول با بیان اینکه برخورد قانونی با عاملان و مسببان آتش سوزی ها در مزارع و مراتع ضروری است ، تصریح کرد: برخی از کشاورزان و باغداران برای از بین بردن علفهای هرز آنها را آتش میزنند که همین موضوع سبب گسترش آتش در مزارع و مراتع میشود.
موسی خانی ادامه داد: سال گذشته آتش نشانان در بیش از هزار مورد عملیات اطفای حریق مربوط به علف، علف زار، باغ و خرمن حضور یافتند که آمار بسیار بالایی محسوب میشود.
این مسوول یادآور شد: از ابتدای امسال تا کنون یکهزار و ۱۵۰ عملیات انجام شده که از این تعداد ۵۳۸ مورد عملیات اطفای حریق در باغها و مزرعه بوده است.
وی با اشاره به وقوع آتش سوزی ها در علف زارها و مراتع در ساعات مختلف شبانهروز افزود: با توجه به اینکه ماموران و خودروهای آتش نشانی مشخصی برای اطفای حریق در نظر گرفته شده، فراوانی این حوادث مشکلاتی برای عملیات نجات و حریق شهری ایجاد میکند.
سرپرست سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قزوین اضافه کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۴۵ عملیات انجام شده که ۳۸ مورد آن مربوط به حریق علفزار،گندم زار و باغ بوده است.
موسی خانی با اشاره به کمبود نیروی انسانی و تجهیزات در آتش نشانیهای قزوین، افزود: استفاده از نیروهای داوطلب در کنار پرسنل آتش نشانی در شرایط فعلی لازم و ضروری است.
وی یادآور شد: برگزاری جلسات مختلف و هماهنگیهای انجام شده در شهرداری قزوین، تلاش شده تا از بروز خسارت به باغستان سنتی جلوگیری شود.
۹۴۰ هکتار از منابع طبیعی استان قزوین تا نیمه نخست سال گذشته طعمه حریق شد در حالی که این میزان آتش سوزی در سال ۹۷ بالغ بر ۱۳۰ هکتار بوده است.
منابع طبیعی استان قزوین شامل ۸۵۰ هزار هکتار مرتع، ۲۸ هزار هکتار جنگل و ۲۹ هزار هکتار بیابان است.