تهران-  ایرنا- رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: روزانه ۶۰ تا ۷۰ زلزله کوچک در کشور رخ می‌دهد و هر سال به طور میانگین ۱۰۵ زلزله تا ۴ ریشتری را شاهد هستیم.

  «اسماعیل نجار» روز یکشنبه در حاشیه نشست مدیریت بحران در محل وزارت کشور در جمع خبرنگاران درباره سند راهبرد ملی مدیریت بحران افزود: قانونگذار معمولا کلیات قوانین را مطرح میکند و جزییات را به دست آیین نامه و دستورالعمل‌ها می‌سپارد تا بعد از تدوین این آیین نامه‌ها و دستورالعمل ها، قانون ابلاغ شود.

وی اضافه کرد: در این قانون، یک سند ملی، ۳۰ سند استانی و ۲۰ آیین نامه اجرایی و دستورالعمل پیش بینی شده است. به دلیل اهمیت موضوع و اینکه این قانون کارآمدی و کارآیی لازم را داشته باشد، سند به پژوهشگاه سوانح طبیعی کشور سپرده شده است.

نجار با بیان اینکه با استفاده از نخبگان، خبرگان و صاحبنظران در این بخش و همچنین صاحبان تجربه و مطالعات تطبیقی کشورهای پیشرو این سند تدوین و نظرات متعددی دریافت شده است، اظهارکرد: بسیاری از آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌ها در مرحله نهایی کار است. این سند پس از تدوین به همه دستگاه‌های اجرایی درگیر ماده ۲ این قانون برای اجرا ارسال و نظرات دستگاه‌ها اخذ شد.

وی ادامه داد: کلیات سند راهبرد ملی مدیریت بحران امروز قبل از ارجاع به شورای عالی مدیریت بحران کشور، در ستاد ملی با ریاست وزیر کشور به تصویب رسید.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه کشور ما کشور پرحادثه ای است و زلزله‌های مهیبی را هر از چندسال تجربه می‌کند، گفت: هر روز بین ۶۰ تا ۷۰ زلزله کوچک و بزرگ داریم و در سال حدود ۱۰۵ زلزله تا ۴ ریشتری در کشور رخ می دهد و هر سال یک زلزله بین ۶ تا ۶.۱ و هر ۱۰ سال یک زلزله ۷ و بالاتر را تجربه می‌کنیم.

۲۵ استان در فروردین پارسال متاثر از سیلاب بودند

وی با اشاره به سیلاب‌هایی که شاهد بودیم، ادامه داد: فروردین سال گذشته از شمالی‌ترین تا جنوبی‌ترین استان‌های کشور ۲۵ استان متاثر از این سیلاب‌ها و بارندگی‌ها بود. از طرفی دیگر برای خشکسالی‌هایی که هم داشتیم، توجه چندانی نشده است.

نجار با اشاره به حجم بالای خسارتها اظهارداشت: با این دستورالعمل‌ها می‌طلبد هماهنگی جدی تر و نگاه فرابخش‌تر ایجاد شود تا شاهد در وهله اول شاهد کاهش خسارات جانی و بعد مالی باشیم.