اردبیل _ ایرنا _ مدیرکل شیلات و آبزی‌پروری استان اردبیل گفت: بر اساس برنامه تدوین شده امسال تولید انواع بچه ماهی سردابی و گرمابی در این استان به یک میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه افزایش می‌یابد.

میرآرمان واعظی روز یکشنبه در مصاحبه با ایرنا افزود: پارسال میزان تولید بچه ماهی در این استان یک میلیون و ۲۵۰ هزار قطعه بود.

وی از ارائه بسته‌های ویژه حمایت از تولیدکنندگان ماهی و خسارت‌دیدگان از کرونا در استان خبر داد و اظهارداشت: این اداره کل بخشی از خسارات وارده به تولیدکنندگان ماهی ناشی از شیوع بیماری کرونا را با توزیع رایگان بچه ماهی در بین استخرها و مزارع پرورش ماهی جبران خواهد کرد.

وی گفت: در سال ۹۶ بیش از ۹ هزار و هفت تن و در سال ۹۷ حدود ۹ هزار و ۳۰۸ تن انواع ماهیان سردابی و گرمابی در استان تولید شد و در سال گذشته این میزان به بیش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن رسید.

وی افزایش تعداد مزارع، رشد تقاضای مصرف، صرفه اقتصادی بالا، وجود منابع آبی متعدد و نیز شرایط آب و هوایی مساعد را از جمله دلایل افزایش میزان تولید آبزیان در استان اردبیل ذکر کرد.

او ۶۰ درصد تولیدات آبزیان استان اردبیل را مربوط به ماهیان سردابی دانست و ادامه‌داد: این استان از قطب‌های مهم پرورش و تولید ماهیان سردابی در کشور محسوب می‌شود.

وی بیان کرد: میزان تولید ماهی در استان در سال ۸۶ حدود هزار و ۲۰۰ تن بود که این رقم در ۱۳ سال گذشته بیش از ۸.۵ برابر شده است.

واعظی با اشاره به فعالیت ۵۴۰ مزرعه پرورش انواع ماهی در این استان افزود: این ماهی‌ها در استخرها، مزارع نوین، منابع آبی محصور، مخازن آبی خرد و منفرد و نیز در دریاچه‌های محلی پرورش داده می‌شود.

وی تولید و تکثیر آبزیان و تلاش برای افزایش مصرف آبزیان را از جمله اهداف کلی سازمان شیلات در کشور و استان اردبیل دانست و با اشاره به مطالعات جامع آبزی پروری در شهرستان‌های خلخال ،مشگین‌شهر و پارس‌آباد گفت: در سایر شهرستان‌های استان نیز با استقرار اداره شیلات، امور مربوط به آبزی‌پروری به صورت جامع پیگیری می‌شود.

مدیرکل شیلات استان اردبیل ادامه داد: با اجرای طرح‌های مکانیزه، میزان تولید در مزارع پرورش ماهیان استان افزایش یافته طوری که پیش از این به ازای هر ۱۰ لیتر دبی آب، یک تن ماهی تولید می‌شد ولی اکنون به ازای هر یک لیتر دبی آب، یک تن ماهی استحصال می‌شود.

واعظی با بیان اینکه اداره کل شیلات استان اردبیل ۷۰ تا ۸۰ درصد منابع مالی مورد نیاز برای راه‌اندازی واحدهای تولید آبزیان را به صورت تسهیلات در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد برای هرگونه همکاری جهت تکمیل و راه‌اندازی با سرمایه‌گذار بخش خصوصی مجمتع آبزی‌پروری چم منامن خلخال که از سال‌ها پیش نیمه‌کاره رها شده اعلام آمادگی کرد. 

او با بیان اینکه تولید ماهی در خلخال ۱۰ درصد ظرفیت این شهرستان است، اظهارکرد: سالانه ۷۰۰ تن ماهی از مجموع ۲۷ استخر پرورش ماهی خلخال تولید می‌شود که برای رساندن این میزان به هزار و ۵۰۰ تن در سال تلاش می‌کنیم.