بیرجند - ایرنا - مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی گفت: با اجرای طرح ویژه نظارت بر اقلام بهداشتی مربوط به کرونا تاکنون ۲۷ پرونده تخلف به شعب تعزیراتی استان وارد و ۲۳ پرونده رسیدگی شده است.

محمدحسین اشرفی روز یکشنبه در نشست خبری شورای قضایی خراسان جنوبی افزود: از مجموع این پرونده‌ها برای ۶ مورد حکم برائت صادر شد و متهمان به پرداخت ۱۵۳ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شدند.

وی با بیان اینکه بیشترین تخلفات در خصوص ماسک، دستکش و موادضدعفونی کننده بوده است اظهار داشت: در این طرح که همچنان ادامه دارد ۱۸۵ اکیپ گشتی مشترک دانشگاه علوم پزشکی، اداره صمت و نیروی انتظامی از ۸۱۵ واحد صنفی بازرسی داشته‌اند.

مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی بیان کرد: سازمان تعزیرات مرجع حکم‌محور است که وظیفه رسیدگی به تخلفات اقتصادی در سه بخش قاچاق کالا و ارز، بهداشت، دارو و درمان و قاچاق کالا و خدمات را بر عهده دارد.

وی با اشاره به وجود اداره تعزیرات در پنج شهرستان خراسان جنوبی بیان کرد: در سایر شهرستان‌ها که اداره وجود ندارد با شعبه سیار و گشت‌های تعزیراتی به تخلفات رسیدگی می‌شود.

اشرفی تصریح کرد: سال گذشته در مجموع سه بخش، ۶ هزار و ۲۱۷ فقره پرونده تخلف وارد شعب تعزیرات حکومتی استان شد همچنین ۶ هزار و ۳۳۸ پرونده رسیدگی و مختومه شد و متهمان به پرداخت ۴۹۵ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند.

وی ادامه داد: در بخش کالا و خدمات پارسال ۲ هزار و ۲۳۵ پرونده از سازمان صمت، اتاق اصناف و انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان دریافت و به همه رسیدگی شد که در این زمینه ۱۷ میلیارد ریال جزای نقدی وصول شد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی افزود: بیشترین تخلفات در بخش کالا و خدمات مربوط به درج نکردن قیمت، گرانفروشی، ارائه نکردن فاکتور خرید و تقلب بوده است.

وی بیان کرد: در بخش بهداشت، دارو و درمان نیز ۵۲۲ پرونده وارد شعب تعزیراتی استان شد که به ۵۱۸ پرونده رسیدگی شد و متخلفان به پرداخت یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شدند.

اشرفی یادآور شد: بیشترین تخلفات مربوط به رعایت نکردن دستورالعمل‌های بهداشتی و پرهیز از عرضه کالا بوده است.

وی گفت: در بخش قاچاق کالا و ارز نیز پارسال سه هزار و ۴۶۰ پرونده توسط ماموران انتظامی، مرزبانی، سپاه و در بخش ارز توسط اداره کل اطلاعات تحویل شعب تعزیرات حکومتی شد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی ادامه داد: سه هزار و ۵۸۶ پرونده در این بخش ختومه شد و متخلفان افزون بر ۴۷۶ میلیارد ریال جزای نقدی و ضبط کالا به نفع دولت محکوم شدند همچنین عمده تخلفات در این بخش مربوط به خرید و فروش، حمل و نگهداری کالای قاچاق و سپس عرضه قاچاق توسط واحدهای صنفی بوده است.

وی با بیان اینکه سوخت بیشترین پرونده‌های تشکیل شده در بخش قاچاق کالا و ارز را به خود اختصاص داده است عنوان کرد: همچنین قاچاق پوشاک و پارچه، مواد دخانی، دام و کالای مصرفی در ردیف‌های بعدی قاچاق بوده است.

اشرفی یکی از شاخص‌های ارزیابی سازمان تعزیرات را مدت زمان رسیدگی به پرونده‌ها دانست و اظهار داشت: مدت زمان رسیدگی به پرونده‌های حوزه کالا و خدمات در شعب بدوی به طور میانگین ۱۸ روز و در شعب تجدیدنظر ۹ روز است.

وی افزود: همچنین پرونده‌های قاچاق کالا و ارز در دادگاه بدوی ۳۲ روز و در دادگاه تجدید نظر چهار روز رسیدگی می‌شود و پرونده‌های بخش بهداشت، دارو و درمان نیز دادگاه بدوی در ۱۳ روز و در دادگاه تجدیدنظر در ۱۹ روز رسیدگی می‌شود.

مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی عنوان کرد: در مجموع در این سه بخش به طور میانگین رسیدگی به پرونده‌ها در شعب بدوی در ۲۴ روز و در شعب تجدیدنظر در ۹ روز انجام می‌شود.

وی یادآور شد: سال گذشته طرح‌های نظارتی نوروز، طرح ضیافت، بازگشایی مدارس، شب یلدا، نظارت بر قیمت بنزین و نظارت بر ملزومات بهداشتی و درمانی انجام گرفته است.

اشرفی گفت: در طرح نظارتی ویژه نوروز سال ۹۹ نیز ۸۶ پرونده و گزارش دریافت شد و متخلفان یک میلیارد و ۱۱۴ میلیون و ۹۸۵ هزار ریال جزای نقدی محکوم شدند.

وی با اشاره به دو پرونده مهم رسیدگی شده در تعزیرات حکومتی استان افزود: یکی از این پرونده‌های قاچاق ۱۰۰ هزار لیتر گازوئیل یارانه‌ای توسط مدیرعامل یکی از شرکت‌ها بود که بعد از طی مراحل قانونی به هشت میلیارد و ۱۳۸ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان‌جنوبی ادامه داد: در یک پرونده دیگر نیز شرکتی اقدام به قاچاق ۱۳۶ هزار لیتر گازوئیل کرده بود که متخلفین به پنج میلیارد و ۱۸۲ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شدند.

وی اظهار داشت: از مجموع ۴۹۵ میلیارد ریال محکومیت نقدی در سال گذشته ۲۴۲ میلیارد ریال وصول و به حساب خزانه دولت واریز شده است.