محمدمهدی مطیعی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این رصد با همکاری مرکز افلاک نمای دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد و علاقهمندان به نجوم در محوطه افلاک نمای دانشگاه و همچنین در محوطه دانشکده علوم پایه به رصد خورشید گرفتگی پرداختند.
وی ادامه داد: این خورشیدگرفتگی در مشهد از ساعت ۹ و ۱۰ دقیقه و ۲۵ ثانیه آغاز شد و تا ساعت ۱۱ و ۵۹ دقیقه و ۲۹ ثانیه ادامه داشت.
مسوول رصدخانه دانشگاه فردوسی مشهد گفت: بیشترین میزان خورشیدگرفتگی در مشهد نیز ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه و ۱۲ ثانیه و به میزان ۴۶/۵۷ درصد گرفتگی رخ داد.
مطیعی افزود: معمولاً مطالعات مّد نظر در پدیدههایی مانند خورشید گرفتگی، ماه گرفتگی و عبور سیارات در ۲ قرن اخیر به طور کلی انجام شده است و منجمان آماتور و علاقه مندان به نجوم در مورد خورشید گرفتگی جزیی به تحقیق و رصد میپردازند.
وی ادامه داد: اکنون علم پیشرفت کرده است و سوالات و دغدغههای بزرگتری بر سر راه دانشمندان قرار گرفته است و کمتر به این پدیدههای نجومی میپردازند و تحقیق و رصدهای این چنینی را به منجمان آماتور واگذار کردهاند.
مسوول رصدخانه دانشگاه فردوسی مشهد گفت: انجمن نجوم مشهد به پیشنهاد مرحوم دکتر محمد تقی عدالتی که از اساتید نجوم در مشهد بودند در سال ۱۳۸۱ پایهگذاری شد.
مطیعی افزود: باشگاه نجوم مشهد فعالیتهای خود را از آن زمان به صورت ترویجی پی گرفته است.
وی ادامه داد: آخرین پنجشنبه هر ماه شمسی نشستهای ماهانه با موضوعات مختلف در مورد نجوم به صورت آزاد و رایگان برای علاقهمندان برگزار میشود که تا کنون این نشستها به ۲۰۸ ماه رسیده است.
تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۸
مشهد- ایرنا- رییس انجمن نجوم مشهد گفت: بیش از ۴۰۰ منّجم، با رعایت پروتکلهای بهداشتی، آخرین خورشید گرفتگی حلقوی قرن را در دو محل دانشگاه فردوسی مشهد رصد کردند.