بهگزارش روز یکشنبه پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، «محمد حاجرسولیها» افزود: رقم ذکر شده ۷۷ درصد اولویتهای کاری است که ۲۲ هزار کیلومتر آن یعنی ۳۸ درصد آن فقط در همین دولت انجام شده است.
وی ادامه داد: شرایطی که در یکی دو سال اخیر در کشور اتفاق افتاده، بعد از ۱۱ سال خشکسالی پیاپی رخ داد.
حاجرسولیها با اشاره به برنامه مدیریت سیلاب و شرایطی که کشور در سال ۹۸ با آن مواجه بود، افزود: حدود ۱۴۶ هزار کیلومتر رودخانه در کشور وجود دارد که ۷۶ هزار هکتار آن رودخانه دائمی و مابقی آن رودخانه فصلی است.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: ۷۵ هزار کیلومتر از این رودخانهها اولویت اصلی وزارت نیرو در تعیین حد و بستر حریم رودخانهها هستند.
حاجرسولیها ادامه داد: تصمیم بر این است که باقیمانده ۱۷ هزار کیلومتر تا پایان برنامه چهارم به اتمام برسد. هر چند عملکرد در سالهای گذشته سه هزار کیلومتر و در سال گذشته حدود ۵ هزار کیلومتر بود، امسال و سال آینده این ۱۷ هزار کیلومتر را با اعتبارات مناسبی که دیده شده به اتمام خواهیم رساند.
وی درباره نقشه بستر و حریم تالابها گفت: ۸۵ درصد کار انجام شده که ۸۲ درصد آن در این دولت صورت گرفته است.
حاجرسولیها افزود: دو هزار و ۱۷ کیلومتر عملیات ساماندهی انجام دادیم که ۴۸ درصد آن در این دولت انجام شده است. سال گذشته ۲۰۰ کیلومتر ساماندهی صورت گرفت.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران اظهار کرد: یکی از اقدامهای شاخص سال گذشته این بود که دو هزار کیلومتر لایروبی رودخانهها انجام شد که معادل متوسط پنج برابر عملکرد سالهای گذشته بوده و این کار، کاری مستمر است که باید هر سال ادامه پیدا کند.
وی اظهار داشت: ۲۵ هزار هکتار آزادسازی تصرفات داشتیم که ۱۴ هزار هکتار آن در این دولت انجام شده است و این هم ناشی از تغییر رویکردی بود که در قوه قضائیه در هماهنگی با دولت انجام شد.
حاجرسولیها با اشاره به شناسایی ۲ هزار و ۳۰۰ نقطه از نقاط حادثهخیز و فاقد آبگذری در ابتدای دولت یازدهم، گفت: سال گذشته، تمام ۳ هزار و ۵۰۰ نقطه حادثهخیز و فاقد آبگذری اعم از پلها و تاسیسات مورد شناسایی قرار گرفته و به مراجع ذیربط منعکس شد.
وی با اشاره به مطالعه و راهاندازی فاز ابتدایی سامانه اطلاعات مکانی رودخانهها (سامیر) گفت: ۱۰۰ درصد آن تا پایان امسال راهاندازی میشود.