سنندج - ایرنا - نماینده ولی فقیه در استان کردستان گفت: سازمان تبلیغات اسلامی اکنون وارد چهل سالگی فعالیت خود و بلوغ فکری شده و می‌طلبد با استفاده از ظرفیت فضای مجازی به تبلیغ دین بپردازد.

 آیت‌الله سید محمد حسینی شاهرودی روز یکشنبه در همایش استانی گام دوم تبلیغ، تکریم و تجلیل از فعالان عرصه تبلیغ دین که به مناسبت روز یکم تیرماه سالروز تاسیس سازمان تبلیغات اسلامی در مجتمع نور سنندج برگزار شد، اظهار داشت : این باید با هنرنمایی لازم در راستای فعالیت‌های دینی و فرهنگی تلاش کند و با شیوع ویروس کرونا و تعطیلی بسیاری از برنامه‌های حضوری، از ظرفیت فضای مجازی برای تبلیغ و ترویج دین استفاده کند.

وی افزود: سازمان تبلیغات اسلامی اکنون وارد چهل سالگی فعالیت خود و بلوغ فکری شده و امیدواریم با بکارگیری شیوه‌های متنوع در سطح شهر و روستا با توانمندی و نشاط عالی‌تر فعالیت کند.

وی  با بیان اینکه سازمان تبلیغات اسلامی باید سهم خود را در ایجاد تمدن نوین اسلامی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، اجرا کند، اعلام کرد: اساس تمدن فرهنگ است و باید تمدن نوین اسلامی در جهان شکوفا و حاکم شود و بی‌شک این کار مبلغین است که باید هنر خود را در این زمینه نشان دهند تا مردم دنیا زیبایی‌های اسلام را ببینند و بشنوند.

نماینده ولی فقیه در استان کردستان گفت: خداوند مومنان را به دو مولفه‌ی توبه کردن و جهاد و مجاهدت در راه خدا با جان و مال مورد خطاب قرار داده است تا بندگانش را همواره یاری کند.

آیت‌الله شاهرودی با اشاره به اینکه خداوند می‌خواهد بشر را رشد دهد و به مراحل عالی برساند، افزود: اسوه و الگوی همه مسلمانان برای دستیابی به رشد و تعالی، پیامبر اکرم(ص) است.

وی اضافه کرد: پیروی از دین؛ دنیا و عاقبت انسان را تضمین می‌کند و باید در خدمت دین بود تا نصرت الهی همواره پشتیبان بندگان قرار گیرد.

نماینده ولی فقیه در استان کردستان یادآور شد: همه عالم زیر حکومت و سلطه خداوند هستند و باید در مسیر قرب الی الله حرکت کنیم و جزو انصارالله باشیم و بدانیم که ارکان دینی هیچگاه تعطیل شدنی نیست و باید همواره مورد توجه باشد.

 مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان نیز در این مراسم  اظهار داشت : تبیین آموزه‌های وحیانی و سنن نبوی یکی از کارکردهای ارزشمندی است که انسان‌های صالح در طول تاریخ اسلام برعهده داشته‌اند و براساس آیات کریمه قرآن کریم که تبلیغ و تبیین معارف الهی را به جامعه امری ارزشمند معرفی می‌کند.

 حجت‌الاسلام احمد حاتمیان افزود : انسان‌هایی که در مسیر تبلیغ معارف الهی گام بر می‌دارند و فقط  توجهشان به خداست و از حاشیه‌پردازی‌ها و جنجال‌هایی که احیانا در مسیر حرکت مبلغان دین اتفاق می‌افتد، هراسی ندارند، از سوی خداوند تحسین ‌شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه آنچه که در میزان تاثیرگذاری تبلیغ دین مهم و اثرگذار است شیوه و متد تبلیغ است، اعلام کرد: اگر خدایی نکرده انسان در مسیر تبلیغ دین از معیارهای عقلانی عبور کند قطعا این تبلیغ او اثر مثبتی نخواهد داشت.

مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان اضافه کرد: اکنون به عنوان جامعه تبلیغی مبلغان در اشکال متفاوت از جمله مبلغین، کانون‌های فرهنگی، تشکل‌ها و غیره همه فعالیت دارند و یک هدف را دنبال می‌کنند و همه در واقع مبین احکام شریعت و مبانی بنیادی دین هستند اما اگر دسترسی کامل و جامع با آموزه‌های وحیانی نداریم چون رسول اکرم(ص) امروز بین جامعه ما نیستند و ما به نوعی میراث‌دار بیانات و برداشت‌ها و قرائت‌های عالمان  بزرگ هستیم که از متن و بطن قرآن کریم و سنت نبوی به جامعه عرضه می‌شود.

حجت‌الاسلام حاتمیان عنوان کرد: شناختن معارف برای جامعه هدف و مخاطب بسیار مهم است و سخن مخالف را نیز باید شنید تا بتوان درست تبلیغ کرد و فکر آنها را به سمت درست سوق داد.

وی با اشاره به اینکه برای گفتگو در تبلیغ دین و شنیدن صدا و نگرش‌ها و اندیشه‌های مخالف ظرفیت فکری و ظرفیت بالای شنیدن اندیشه‌های مخالف باید ایجاد کنیم، اضافه کرد: امروزه در جامعه نیازمند شنیدن حرف‌ها و اندیشه‌های مختلفی که زیر چتر اسلام شکل می‌گیرد، هستیم و فعالان فرهنگی زمانی می‌توانند موفق باشند که این رویکرد را لحاظ کنند و باب گفتگو را باز کنند.

وی اضافه کرد: سازمان تبلیغات اسلامی در حرکت جدید و گام دوم چند رویکرد را انتخاب کرده است که براساس این رویکردها، تبلیغ را از چهارچوب منبر و جماعت به متن جامعه کشانده و می‌خواهد در مسئله تبلیغ از تبلیغ اجتماعی هم بهره ببرد.

وی اهدای خون ماموستایان، تلاش فعالان قرآنی و هیئات مذهبی در ایام شیوع کرونا را یک حضور اجتماعی خواند و بیان کرد: حضور اجتماعی سازمان تبلیغات اسلامی و تشکل‌های وابسته در جامعه رویکرد جدید سازمان تبلیغات اسلامی است و علاوه بر آن سازمان تبلیغات اسلامی در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی از جمله طلاق نیز ورود خواهد کرد و از ظرفیت روحانیون و مبلغین و تشکل‌های وابسته برای پیشگیری از آسیب‌ها استفاده می‌کند. 

مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان فعالیت جهادی را رویکرد دیگر سازمان تبلیغات اسلامی خواند و یادآور شد: امروز جامعه ما صرفا  نیازمند تبلیغات و سخنرانی و موعظه‌ها نیست گروههای جهادی، جوانهای پرانگیزه در میدان عمل باید حضور یابند که اخیرا شاهد بودیم جوانان هیاتی و تشکل‌های دینی در شهرستان‌های مختلف استان جهادی برای مقابله با کرونا تلاش کردند.

حاتمیان اضافه کرد: رویکرد سوم سازمان تبلیغات اسلامی ارتباط با تشکل‌های مردم نهاد و استفاده از ظرفیت آنها و هم‌افزایی و توانمندی و حمایت از آنهاست که در این راستا مدیریت تعاملی بین سازمان تبلیغات و تشکل‌های مردمی ایجاد خواهد شد.

مدیر مرکز بزرگ اسلامی شهرستان سنندج نیز در این همایش گفت: تبلیغ دین خدا رسالتی بر دوش پیامبران بود که باید به مردم می‌رسانند و این اهمیت و جایگاه امر تبلیغ را می‌رساند.

ماموستا اقبال بهمنی با اشاره به اینکه تبلیغ دین خدا رسالت اصلی و اساسی برای پیروان دین است، افزود: خداوند متعال به پیامبر فرموده است هر چه از طرف خدا به تو وحی شده باید بدون هیچ کوتاهی به مردم برسد و شاید قبوالل دین برای بسیاری از مردم سخت باشد و مشکلاتی در راه تبلیغ دین وجود داشته باشد اما امدادهای الهی همیشه همراه مبلغین بوده است و مبلغین امدادهای الهی را در زندگی حس کرده‌اند.

 وی اضافه کرد: سازمان تبلیغات اسلامی نیز در کردستان کارکرد خوبی داشته ست و باتوجه به بافت منطقه کردستان که دارای دو مذهب تشیع و تسنن است سازمان تبلیغات اسلامی با رویکرد وحدت آفرین، تقریب مذاهب و عدالت محوری اقدام به فعالیت در استان کرده است.

وی اعلام کرد: ایجاد خانه‌های عالم در روستاها حرکت ارزشمندی از سوی تبلیغات اسلامی است و امیدواریم خدمت‌رسانی به مردم در روستاها همچنان تداوم یابد.

در این مراسم برنامه مولودی‌خوانی و دف‌نوازی اجرا و  از فعالان عرصه تبلیغ دین در استان کردستان  تجلیل شد.