به گزارش ایرنا این ناوها در شرایطی در اطراف دریای جنوبی که چین آن را متعلق به خود می داند حضور یافته اند که تنش ها میان دو کشور افزایش یافته است نیروی های حاضر در این ناوها که در حال گشت زنی در منطقه هستند، رزمایش هایی را هم برگزار کردند این رزمایش ها شامل برنامه های رزمی دفاعی و نظارت دریایی است.
حضور ناوهای آمریکا در اقیانوس آرام و دریای فیلیپین برای پکن نگران کننده است چین در خصوص تحرکات نظامی آمریکا در منطقه به واشنگتن هشدار داده و افزوده است به هر قیمتی از حق حاکمیت خود حراست می کند.
اقدامات آمریکا همواره موجی از عصبانیت را برای چین به دنبال داشته است که بیشتر مناطق و جزایر دریای جنوبی را متعلق به خود می داند.
ارزش تجارت این پهنه آبی در یک سال به ۳ تا ۵ هزار میلیارد دلار می رسد و آمریکا متقابلا مدعی است که چین با ساخت و ساز جزایر مصنوعی و استقرار سامانه های دفاعی و تسلیحات در این منطقه، قصد دارد گذرگاه های دریایی را تحت کنترل خود بگیرد.
«لی جیه» کارشناس مسایل دریایی در چین می گوید که آمریکا با اعزام ناوهای هواپیمابر می خواهد خود را یک قدرت تاثیرگذار در منطقه دریای جنوبی نشان دهد و تهدیدی برای نظامیان چینی باشد.
پاراسل و اسپراتلی دو بخش از مجموعه جزایر بسیار مهم و پرمنازعه در دریای جنوبی است که در زبان چینی به ترتیب شیشا و نانشا نامیده می شوند.
لی می افزاید که اگر قرار باشد آمریکا در منطقه حضور داشته باشد و عملیات کند آن زمان چین هم برای جلوگیری از چنین اقداماتی در هر زمان مناسب و مقتضی رزمایش های دریایی برگزار خواهد کرد.
آمریکا یک بار در سال ۲۰۱۷ میلادی زمانی که درگیر تهدیدهایی از سوی کره شمالی و موشک های بالستیک این کشور شد سه ناوهواپیمابر به منطقه اعزام کرد این بزرگترین قدرت نمایی دریایی آن کشور از آن زمان تاکنون است.
اما آمریکا در ابتدای تیرماه نیز اقدام به اعزام سه ناو به منطقه کرد ناوهای هواپیمابر نیمیتز، روزولت و رونالد ریگان متعلق به آمریکا از دو هفته قبل گشت زنی هایشان را در اطراف دریای فیلیپین و سواحل غربی منطقه و آبهای ژاپن شروع کرده اند.
نیروی دریایی ارتش آمریکا روز گذشته نیز یک روز پس از انتقاد سران کشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا موسوم به (آ. سه. آن) از چین درباره فعالیت های افزایش یافته این کشور در دریای چین جنوبی، دو ناو هواپیمابر آمریکا در دریای فیلیپین واقع در دریای چین جنوبی رزمایش برگزار کردند.
نیروی دریایی آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد در این رزمایش دو ناو هواپیمابر این کشور به نام های "یو اس اس نیمیتز" و "یو اس اس رونالد ریگان" با هدف تقویت تعهدات «پاسخگویی، انعطاف پذیری و استمرار» ایالات متحده در توافق نامه های دفاع متقابل با متحدان و شرکای خود در هند و اقیانوس آرام شرکت کردند.
گزارش می افزاید حضور سه ناو هواپیمابر آمریکایی به طور همزمان در اقیانوس آرام و برگزاری چنین رزمایش های جداگانه ای در زمان کوتاه بسیار نادر است.
«جورج ویکوف» فرمانده ناوگان پنجم دریایی ایالات متحده آمریکا در این بیانیه گفت: «ما از هر فرصت ممکن برای پیشبرد، تقویت توانایی ها و مهارت های خود در انجام عملیات جنگی استفاده می کنیم نیروی دریایی ایالات متحده همچنان آماده ماموریت در هر نقطه جهان است».
او گفت: «این رزمایش نشانه تعهد ما به متحدان منطقه ای، توانایی ما برای سرعت بخشیدن به قدرت جنگی گسترده در اقیانوس های هند و آرام، حمایت از ثبات منطقه ای و آمادگی ما برای مقابله با همه کسانی است که هنجارهای بین المللی را به چالش می کشند».