تهران- ایرنا- رییس بسیج اساتید دانشگاه‌های کشور گفت: ۴۶ سیاست کلی نظام در بخش‌های مختلف مادی و معنوی ابلاغ شده از سوی رهبر معظم انقلاب مهم‌ترین سرمایه حقوقی ایران است که در هیچ مقطعی از تاریخ کشور وجود نداشته است.

به گزارش روز دوشنبه سازمان بسیج اساتید، مجتبی زارعی در سومین دوره از آیین معرفی استاد تراز انقلاب اسلامی دانشگاه های پایتخت که در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، افزود: رهبر معظم انقلاب در دوران پس از امام (ره) علاوه بر پرورش افکار، اکتشاف و توسعه منابع مادی ایران را در دستور کار ملی قرار دادند، در این دوره، عقل با پشتوانه تئوریک امام راحل متوقف نماند و ضمن اعتلا در جامعه به عرصه‌های جدید در سیاست‌گذاری، تولید نظامات و توسعه و پرورش منابع مادی گسترش یافت.

وی اظهار داشت: به نظر می‌رسد حضرت آیت الله خامنه ای به دلیل این که در دوره تفصیلی‌تر و شبکه ای تر از دوران امام خمینی (ره) قرار گرفتند، تلاش می کنند منابع و سرمایه های حقوقی ایران را در بخش های گوناگون مادی پرورش داده و شکوفا کنند، به همین دلیل وقتی به سامانه سیاست گذاری در کشور نگاه می کنیم، می بینیم ۴۶ سیاست کلی نظام در بخش های مختلف مادی و معنوی از سوی ایشان ابلاغ شده است.

عضو گروه علوم سیاسی دانشگاه تربیت مدرس تصریح کرد: بی شک وجدان های منصف می دانند که  این سیاست پژوهی، راهبردنگاری و سیاست گذاری مهم ترین سرمایه حقوقی ایران است که در هیچ مقطعی از تاریخ ایران وجود نداشته است اما  جنبش استادی ایران ضمن این که  قدردان این سرمایه عظیم است اما نگرانی عمیق خود را برای بی توجهی یا کم توجهی به این متون اعلام می کند.

زارعی خاطرنشان کرد: تحول گرایی و پرورش افکار مردم و آزاد سازی نیروی ملت توام با نظام سازی از ویژگی های رابطه امام خمینی (ره) و ایرانیان در دوران صدر انقلاب تا زمان رحلت ایشان بود. در این دوره امام خمینی (ره) بر آن بود تا عقل ها شکوفا و فکرها پرورش یابد، این دوره مصداق نو شدن ایرانیان است چرا که امام خمینی (ره) با تاسی به راهبرد «و یثیروا لهم دفائن العقول» از  خطبه نخست نهج البلاغه تلاش کرد انسان ایرانی را به توانایی فکری خود باورمند سازد، او عقل ها را متحول و شکوفا  کرد، پروراند و نظام را جابجا و ملت رشیدی جایگزین ملت قبلی کرد اما آنگونه که می‌طلبید زمان و فرصت امام خمینی فراهم نشده و  محدود بود.

وی افزود: جنبش استادی البته نگران تحقق نیافتن این سیاست های مترقی است و می طلبد دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام با به رسمیت شناختن شبکه بزرگ استادان بسیجی و متعهد دانشگاهها، رسما زمینه ای فراهم کند تا این شبکه نخبگی به عنوان ضابط رسمی اندازه گیری میزان تحقق سیاست های کلی ۴۶ گانه نظام در تعامل با قوای سه گانه در نمایندگی از مردم و جامعه دانشگاهی ایفای وظیفه کند زیرا اگر این زمینه فراهم نشود سیاست های کلی به امور انتزاعی و اسنادی شبه مقدس و غیر موثر در افکار عمومی تبدیل و کفران نعمت خواهد شد.

وی ادامه داد" این جنبش در مقام ضابط رسمی اما مدنی و مردم پایه موجب اجتماعی شدن و ملموس شدن سیاست های کلی در سطوح رییس بسیج اساتید دانشگاه های کشور گفت : اجتماعی ناشدگی سیاست های کلی نظام و فقدان حصور ضابطان مدنی، مردمی و علم پایه، خطر منزوی شدن سیاست های کلی نظام را در پی  خواهد داشت. محلی، استانی، ملی و بین المللی خواهد شد.

در پایان این آیین  که با حضور استادان دانشگاه های تهران، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و دیگر نخبگان برگزار شد، تنی چند از  این اساتید به عنوان استادان تراز انقلاب اسلامی مورد تجلیل قرار گرفتند.