اسلام‌آباد - ایرنا - کارشناس عدم اشاعه هسته‌ای و استاد دانشگاه پاکستان با سیاسی دانستن قطعنامه اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی، تاکید کرد تروییکای اروپایی و شورای حکام به جای تلاش برای اعتماد سازی با ایران باعث گسترش بی ثباتی می‌شود.

خانم دکتر «رضوانه عباسی» روز دوشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در اسلام‌آباد اظهار داشت: قطعنامه اخیر آژانس کمکی به بهبود اوضاع نکرده و باعث کاهش چشم‌انداز چندجانبه گرایی و همکاری‌ها در آینده می‌شود. 

وی تاکید کرد: آژانس بین المللی انرژی اتمی به جای احیای اعتماد برای بازگرداندن برجام به جایگاه واقعی، به فاصله افکنی با ایران بدون ایجاد توازن میان امنیت و تحریم‌ها دامن می‌زند. 

استاد روابط بین الملل دانشگاه ملی زبانهای نوین پاکستان (NUML) افزود: ناگفته پیداست که قطعنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی اضطراب، بی‌اعتمادی و بی‌ثباتی بیشتری را به وجود آورده است که به موجب آن، جمهوری اسلامی ایران برجام را تمام شده دانسته و راه خروج کامل این کشور از ان پی تی نیز همواره خواهد شد. 

وی گفت: متاسفانه آژانس نتوانست توازن در برجام پس از خروج یکجانبه ایالات متحده آمریکا را حفظ کند در اقدامی عجولانه دست به تصویب قطعنامه زد، اقدامی که قطعاً منجر به گسترش بی‌اعتمادی میان ایران و این نهاد بین المللی خواهد شد. 

نویسنده کتاب بازدارندگی هسته‌ای در جنوب آسیا و چالش‌های صلح پایدار معتقد است: حرکت تروییکای اروپایی و آژانس باعث قانونی شدن حق جمهوری اسلامی ایران برای خروج احتمالی از ان پی تی خواهد شد و در این وضعیت دیگر اعتمادی میان ایران، آژانس و شرکای اروپایی وجود نخواهد داشت. 

وی تاکید کرد: قطعنامه شورای حکام فاقد معیارهای مبتنی بر قوانین است زیرا منبع اطلاعات جمع آوری شده براساس داده‌های شخص ثالث است که البته اسرائیل همواره منبع این اطلاعات بوده است و در گذشته نیز این رژیم دست به سرقت اطلاعات زده بود. 

رضوانه عباسی افزود: جمهوری اسلامی پروتکل الحاقی را به صورت داوطلبانه و نه بر اساس وظایف پادمانی خود اجرا کرده است و همواره در مسیر اجرای توافق هسته‌ای که دو سال پیش به طور یکجانبه از سوی آمریکا نقض شده، گام برداشته است. 

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران مخالف تلاش‌هایی است که هدف آن احیای مواردی که در زمانی امضای برجام در سال ۲۰۱۵ توسط آژانس و شورای حکام بسته شده بود، می‌باشد.

استاد روابط بین الملل دانشگاه نومل پاکستان گفت: قطعنامه شورای حکام با هدف تحت فشار قراردادن ایران تصویب شده است درحالی که آژانس می‌توانست بدون حرکت عجولانه براساس موضوعات مورد توافق در برجام عمل کند.