تهران- ایرنا- وزیر کشور با بیان اینکه سند همکاری جامع از مسائل مهم ایران و افغانستان است، گفت: خبر خوشی که آقای اتمر به ما دادند این است که ظرف ۳ ماه آینده بتوانیم این سند همکاری جامع را با هم یک پارچه کنیم و بتوانیم در دو کشور مصوب و اجرایی کنیم.

عبدالرضا رحمانی‌فضلی روز دوشنبه در دیدار با محمد حنیف اتمر سرپرست وزارت خارجه جمهوری اسلامی افغانستان اظهارداشت: موضوعات بسیار مهمی در جهت افزایش همکاری‌ها و تقویت رابطه میان دو کشور در حوزه‌های مختلف مطرح شد.

وزیر کشور افزود: یکی از مباحث و موضوعات مرزی و آنچه که در مناطق مرزی اتفاق می‌افتد بود که در این زمینه با یکدیگر موافقت‌نامه امنیتی داریم و مقرر شد کمیسیون‌های مشترک مرزی و کمیساریای مرزی را به صورت مستمر و در زمانبندی‌های مشخص بگذاریم و مسائل‌مان را آنجا مطرح کنیم.

رحمانی‌فضلی تصریح کرد: یکی از مسائل بسیار مهم بین ما و افغانستان سند همکاری جامع است که این سند جامع همکاری در سفر رییس جمهوری افغانستان که آن زمان آقای اتمر مسئول شورای امنیت افغانستان بودند مطرح شد و حدود ۵ سال است که روی این سند کار بسیار جدی و خوبی شده است.

وی اضافه کرد: خبر خوشی که آقای اتمر به ما دادند این است که ظرف ۳ ماه آینده بتوانیم این سند همکاری جامع را با هم یک پارچه کنیم و بتوانیم در دو کشور مصوب و اجرایی کنیم که حتما تحول بسیار زیادی خواهد بود.

وزیر کشور گفت: مسئله دیگر بحث اتباع افغانستانی و نحوه تردد آنها به داخل کشور بود؛ آقای اتمر هم متذکر شدند و تشکر کردند و یادآور شدند که جمهوری اسلامی ایران ظرف ۴۰ سال همکاری های خوبی در این زمینه داشته و مقرر شد دولت های هر دو کشور تلاش کنند همه موانعی که در مسیر تردد قانونی است برداشته شود و تردد قانونی تسهیل شود که بتوانیم برادران افغانستانی خود را از طریق مسیرهای کاملاً قانونی و حمایت شده در کشورمان حضور یابند و آنها با اعتماد و اطمینان بیشتری بتوانند کارهای خود را انجام دهند.

رحمانی‌فضلی اظهار داشت: همچنین مقرر شد در بحث توسعه منطقه‌ای میان ایران و افغانستان همکاری بین استان‌های همجوار و همچنین سرمایه‌گذاران در مناطق مرزی با هم نشست‌های مشترک داشته باشیم که ایران آمادگی لازم را برای این نشست‌ها دارد و امیدواریم که یک زمانبندی مشخص همکاران بنده در حوزه اقتصادی و امنیتی و همکاران جناب آقای اتمر در حوزه اقتصادی و امنیتی افغانستان به ما بدهند تا این کار هم انجام شود.

وی بیان داشت: امیدواریم این نشست‌ها و جلسات و این تبادل افکار و نظرات موجب خیر و برکت برای دو کشور همسایه که زبان مشترک، تاریخ مشترک دارند و فرهنگ مشترک دارند داشته باشیم و همچنین امیدوارم که این نشست‌ها ادامه داشته باشد تا نتایجی که الان به دست آمد در عمل هم محقق شود.