نوشهر - ایرنا - رییس پارک علم و فناوری مازندران با اشاره بحران چند ماه اخیر کرونا از تولید ۳۰ محصول و خدمات دانش بنیان برای مقابله با ویروس کرونا در استان خبر داد.

علی معتمدزادگان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در نوشهر افزود: بعد از شیوع ویروس کرونا در ایران و ابتلای شماری از مردم به این بیماری، شرکت‌های دانش بنیان عضو پارک علم و فناوری مازندران شروع به تولید انواع محصول پیشگیری و مقابله با این ویروس کرده اند.

وی ادامه داد: یکی از این محصولات محلول ضدعفوی کننده دست و سطوح بوده است که این شرکت ها توانستند حدود ۸۰ درصد از نیازهای مراکز درمانی استان را تامین کنند ضمن اینکه دستگاه تنفس مصنوعی، ونتیلاتور ، ژنراتور مولد اکسیژن و  دستگاه مولد گاز ازون  هم از دیگر تولیدات شرکت های دانش بنیان استان بوده است.

وی بر ضرورت حمایت از شرکت های دانش بنیان در بحران کرونا تاکید کرد و افزود: در این زمینه تلاش شده تا این شرکت ها بتوانند هر چه زودتر مجوزهای لازم را در زمینه تولید این محصولات از کمیسیون پزشکی وزارت بهداشت و درمان و اموزش پزشکی دریافت کنند.

رییس پارک علم و فناوری مازندران با اشاره به آسیب ۸۵ درصد شرکت های دانش بنیان مازندران در بحران کرونا گفت: به منظور حمایت از این شرکت ها در زمان شیوع کرونا چندین بسته حمایتی برای آنان پیش بینی شده از جمله ان تمدید ۳ ماه تمامی قرار دادها حقوقی ، تعلیق ۶ ماهه باز پرداخت تسهیلات، تخفیف ۴ ماهه و ۱۰۰ درصدی اجاره بهای دفاتر شرکت های دانش بنیان و بررسی وضعیت این شرکت ها از سوی تیم مشاوره دانشگاه تهران به عنوان چترحمایتی بوده است.

وی همچنین از معرفی برخی از این شرکت های دانش بنیان به صندوق نوآوری و توسعه ملی برای گرفتن تسهیلات بلند مدت برای اجرای طرح ها و پروژه ها خبر داد.

معتمدزادگان افزود: شرکت های دانش بنیان این استان  در سال گذشته ۵ میلیون دلار صادرات شامل ۱۶۴ محصول و خدمات به ۸۳ کشور دنیا داشتند.

وی ادامه داد: گردش مالی شرکت های دانش بنیان مازندران در سال گذشته بیش از  ۱۷۲ میلیارد تومان بود.

مازندران دارای یک پارک علم و فناوری و ۱۲ مرکز رشد است که چهار مرکز آن از جمله ساری ، آمل ، نوشهر و سیمرغ مستقیم زیر مجموعه پارک علم و فناوری فعالیت دارند.

۱۱۶ شرکت دانش بنیان در مازندران با تولید حدود ۴۰۰ محصول از سوی این شرکت ها زیر نظر پارک قرار دارند. در حال حاضر فضای زیر مجموعه پارک علم و فناوری استان پنج هزارمتر مربع است.

پارک علم و فناوری مازندران از سال ۸۹ فعالیت خود را با چهار شرکت دانش بنیان آغاز کرد و اکنون میزان صادرات این شرکت ها به حدود چهار میلیون یورو رسیده است.

در حال حاضر ۶ مرکز رشد در شهرستان های ساری، سیمرغ، آمل ، تنکابن و نوشهر فعال هستند که مقرر شد هفتمین مرکز رشد واحدهای فناورانه در بهشهر شنبه هفته آینده افتتاح شود.