بیرجند - ایرنا - عضو هیات علمی دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه بیرجند گفت: به لحاظ روان‌شناسی در مقابله با کرونا با افراط و تفریط مواجه هستیم که باید این رفتار اصلاح شود.

محمدرضا اسدی یونسی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مدتی قبل این موضوع بیش از حد جدی گرفته شد که آثار بد روان‌شناسی را در پی داشت هرچند شیب بیماری کاهش یافت اما به مرور زمان و به دلیل طولانی شدن حالت قرنطینه، حساسیت مردم نسبت به این مشکل کاهش یافت و موجب افزایش مجدد شیب بیماری شد.

وی گفت: در حال حاضر نیز با تفریط و بی‌تفاوتی نسبت به ویروس کرونا مواجه هستیم و گاهی بعضی دستگاه‌ها جلساتی را بدون رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برگزار می‌کنند که جنبه بدآموزی دارد چون مردم به نخبگان و مسوولان نگاه می‌کنند و اگر آنان نکات بهداشتی و پروتکل‌ها را رعایت نکنند مردم هم با الگوگیری از آنها رفتار می‌کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند اظهار داشت: هرچند نمی‌توان از مردم انتظار داشت که مثل قبل در خانه قرنطینه شوند اما رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در بیرون از خانه ضروری است و داشتن کمی حساسیت و استرس در حد کم درخصوص این بیماری لازم است.

وی افزود: پس از پشت سر گذاشتن محدودیت‌های حداکثری برای مقابله با ویروس، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی باید مورد توجه همگان قرار گیرد تا با افزایش مجدد موارد ابتلا به بیماری مواجه نشویم.

اسدی یونسی گفت: آموزش و اطلاع‌رسانی نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا مردم بتوانند اطلاعات لازم و پروتکل‌های مرتبط با کسب و کار خود را فراگرفته و نسبت به آن آگاه باشند.

وی بیان کرد: وقتی دستورالعمل بهداشتی را رعایت نمی‌کنیم ذهن ما به دنبال توجیه کار اشتباه است به این شکل که گرما ویروس را نابود می‌کند و این صرفا به لحاظ روان‌شناسی یک توجیه برای غلبه بر ترس و بیماری است که موجب رهاکردن دستورالعمل‌های بهداشتی شده و بسیار خطرناک است.

وی افزود: مردم الان در رفتار خود نسبت به ویروس کرونا دچار تفریط شده و مثل گذشته آن را جدی نمی‌گیرند که یکی از دلایل اصلی شیوع این بیماری در خراسان جنوبی است.